Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

3 mål på 2 minuter avgjorde för Linköping

Seger för Linköping som på 2 minuter i andra perioden gjorde 3 mål och tog kontroll över matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:30
Örebro Kings
3 - 6(0-1, 1-4, 2-1)
Linköping IBK

Avvaktande och chansfattig start på matchen Örebro-Linköping där Linköpings Oskar Hovlund gav bortalaget ledningen

– Jag tycker det lika gärna kunnat vara 1-1. Det är en ganska sömnig match men när vi går ner på två femmor så tycker jag att vi får upp tempot. Vi är ett fysiskt lag så vi ska försöka dra upp fysiken och börja smälla på lite mer, sa Linköpings målskytt Oskar Hovlund till Cmore.se efter den första perioden.

Mer fart på Linköping i den andra perioden som tog över matcher mer och mer. Framförallt i mitten av perioden då ledningen utökas till 4-0. Samtliga tre mål från samma yta i höga slottet. Efter att Rasmus Rudolfsson reducerat fick Linköping sista ordet i perioden när Adam Zetterström med sin första bollkontakt gör 1-5 med endast 1 sekund kvar av perioden.

– Det är tungt. När vi fick 1-4 målet så fick vi ett litet flow. Men klart det är tung efter så hårt jobb i boxplay och sedan får vi 1-5 direkt efter, säger Rudolfsson och utvecklar:

– Jag vet inte vad det beror på. Det är som att det är något som stoppar. Det har varit ett spöke i andra perioden i många matcher nu och jag vet inte vad som händer där. Vi går in med mindset att kämpa och köra stenhårt men det är något som stoppar, säger Örebros Rasmus Rudolfsson.

Linköping fortsatte med övertag i den tredje perioden och Örebro har svårt att skapa något längre tryck. Jendrisak utökade Linköpings ledning vilket Örebro svarade snabbt på efter ett riktigt snyggt zorromål av Hannes Karlsson. Karlsson första i SSL.

– Jag har ingen backhand då jag har ganska mycket hook på klubban så jag får göra sådär, säger Karlsson om målet.

TV: ”Titta på Hannes Karlsson, vilket mål” 

Örebro fick energi efter målet och Robin Laakso fick göra några riktigt kvalificerande räddningar. Tillslut putsar Simon Palmén till siffrorna till 3-6 men sett över hela matchen vann Linköping rättvist.

– Jag tycker att vi gör en kontrollerad fight. Det är lite dåligt i den första perioden men sedan har vi koll på det hela vägen ut. Det känns inte som att de är så farliga i offensiven. Sedan skapar vi lägen och hinner göra tillräckligt med mål för att vi ska ha kontroll, säger Linköpongs Gustav Fritzell.

Tungt såklart för Örebro som på nytt har en dipp i andra perioden som blir kostsam. Örebro tredje raka förlust.

– Det är tungt just nu. Men de är mycket mer effektiva. Vi skapa chanser och så men det händer inte så mycket. I andra går vi ner oss i energi och då straffar de oss, säger Örebros Hannes Karlsson.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar