Foto: Per Wiklund
AIK IBF

”Jag personligen coachade nog lite fel i början”

Ny seger för Jönköping som fortsätter plocka poäng. – Det var viktigt att vi fick med oss resultaten från de andra matcherna, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
Jönköpings IK
8 - 6(2-1, 2-2, 4-3)
AIK

Ny 8-6 seger för Jönköping mot en konkurrent på den nedre halvan av tabellen. Tidigare i veckan besegrades Team Thorengruppen och idag var det AIK. Båda matcherna slutar med vinst för Jönköping med 8-6.

– Det är ju lite både och idag. När vi spelar bra så spelar vi riktigt bra och när vi spelar mindre bra är det inte alls bra idag. Någonstans reder vi ut det ändå även om det går i vågor. Vi visar att vi kommit igång bra i powerplay och börjat göra mål där vilket gör skillnad i jämna matcher. Special teams är viktigt och det visar vi idag. Weidman kliver även fram och gör mål på sin straff. Det är viktigt att ta de tillfällena för att göra mål, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson.

Efter ett tidigt mål på straff av Otto Weidman efter bara 78 sekunder höll Jönköping och AIK jämna steg. Dock var det alltid Jönköping som lyckades återta ledningen efter AIK:s kvitteringar.

– Vi har lite mer boll och skapar lite fler egna chanser. Det är tre lägen idag idag där vi ger AIK bollen i egen zon. De tar tillvara på när vi bjuder till. Men klart det är är jämnt idag. Det är två lag som ligger precis vid varandra i tabellen och AIK är bra på att flytta in folk på kasse vilket gör det svårt att försvara sig. De har också ett mycket mer aggressivt försvarsspel nu än i början av säsongen.

Sista målskytt för Jönköping blev Richard Hessmer som satte 8-6 i öppen kasse.

Vad avgör idag? 

– Jag tycker att vi visar lagmoral. Vi har väldigt många olika spelare som kliver fram och är inte beroende av en femma. Se på en spelare som David Östergren idag som gör 5-4. Senare i perioden gör även Zälle mål. Så är det mycket i vår trupp att olika spelare kliver fram och det är otrolig styrka. Vi blir inte lika sårbara och det gör oss svårslagna.

Jönköping som inledde säsongen med fyra raka förluster har sedan dess börjat plocka segrar och ligger efter dagens match på nionde plats i tabellen.

Största skillnaden nu jämfört med början av säsongen? 

– Det är nog gruppdynamiken. Vi trodde väl både spelare och ledare när säsongen började att vi var kvar i samma gruppdynamik som förra säsongen. Jag personligen coachade nog lite fel i början med ett väldigt demokratiskt ledarskap för att man var kvar i bubblan sedan förra året. Vi hade ju trots allt några nya spelare och gjort en del ändringar. Jag har fått ändra min ledarstil och efterhand kan vi börja jobba mer som förra året. Sedan har Jakob (Olofsson-Adelin) haft en viktigt roll också sedan han kom in.

Samtidigt som Jönköping vann förlorade både Sirius och Team Thorengruppen som ligger på nedflyttningsplats. Viktiga resultat för Jönköping som har som främsta mål att hålla sig kvar.

– Det var viktigt att vi fick med oss resultaten från de andra matcherna. Vi får tacka Kohonen, säger Pålsson och syftar på att Mika Kohonen avgjorde mot Team Thorengruppen med bara 13 sekunder kvar av den matchen.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar