Foto: Per WIklund
AIK IBF

”Är vi inte där så är vi knappt SSL”

AIK tappade en 3-1 ledning till förlust hemma mot Pixbo. Framförallt var det en rejäl dipp i den andra perioden där AIK släppte in fyra mål. – Nu var det ett riktigt återfall som tyvärr gör att vi förlorar matchen, säger AIK:s lagkapten Patrik Hagberg.

Förlust för AIK hemma mot Pixbo i en match där AIK öppnade starkt ledning 3-1 efter den första perioden.

– Vi gör en bra första period. Framförallt Stefanssons lina som hade riktigt bra spel. I andra så blir vi helt stillastående och första kvarten är bland det sämre jag sett. Pixbo vinner välförtjänt den andra perioden, säger AIK:s Patrik Hagberg.

Det är inte första gången den här säsongen som AIK tappar i den andra perioden. Den här gången släppta AIK in fyra mål och förlorade till slut med 6-4.

– Vi hade bekymmer tidigare i andra perioden. Ofta var första perioden jättebra och sedan en rejäl dipp i andra. Jag tycker ändå att vi de senaste matcherna så har vi räddat upp det och faktiskt gjort bra andra perioder. Men nu var det ett riktigt återfall som tyvärr gör att vi förlorar matchen.

I matchen fick AIK chansen i fyra powerplay och gjorde 1 mål. Vad stämde inte i powerplay?

– Vi var nog tredje bästa laget i PP inför matchen. Men vi fick inte riktigt till det. Vi skapar men har inte den sista edgen idag. Vi hade behövt göra 3-4 mål där för att vinna.

Hur är känslan i truppen just nu med tanke på vart ni ligger i tabellen?

– Känslan är att när vi är bra så slår vi bra lag. Vi var på vippen att slå Mullsjö som är ett topp 4 lag och där gör vi en riktigt bra match. Men är vi inte där så är vi knappt SSL. Jönköping borta var en sådan klump vi gjorde och likadant Örebro hemma. Är vi inte med så är vi dåliga. Vi har inte den jämnheten som topplag har. Jag tycker ändå vi hade en bra trend där med Mullsjö, och sedan vann vi över Helsingborg och Höllviken. Men det gäller att vi hittar jämnheten och börjar ta poäng.

Hur känns din egna säsongsstart? 

– Jag tampas ju med skador i båda knäna och låret. Jag har en blödning i låret men det är som det är. Det kommer lite krämpor efter 12-13 säsonger i SSL. Men det är inga skador som blir värre av att jag spelar utan det är framförallt efter matchen då det gör ont. Under match så stör det inte speciellt mycket då man är varm och fylld med adrenalin, avslutar Hagberg som inlett säsongen med 6 mål och 4 assist.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar