Lagbild från VM 2015 där Slovakien slutade åtta Foto: IFF
Grupp C

Hemmanationen ska göra sitt bästa VM någonsin

Med stöd av hemmapubliken och två års intensiva förberedelser satsar Slovakien på att ta sin bästa placering någonsin i VM.

På fredag går hemmanationen Slovakien in i VM då laget ställs mot Singapore i Grupp C. Ett Slovakien som ha jobbat hårt med förberedelser inför hemma-VM.

– Jag ser verkligen fram emot VM. Vi har gjort ett ordentligt jobb de senaste två åren för att förbättra vårt spela och våra spelare. Våra chanser är kopplade till vårt mål för turneringen. Vårt huvudmål är att sluta femma men vi vill självklart även spela semifinal. Det skulle vara en stor framgång, säger Slovakiens förbundskapten Michal Jedlika.

Sveriges förbundskapten tror ni kan gå till semifinal. Vad tror du om er chanser?

– Det är verkligen kul att göra. Men det är upp till oss om vi ska lyckas med det.

För att lyckas ha bästa möjliga chans att gå till semifinal ska Slovakien först vinna grupp C där de förutom Singapore även möter Estland och Australien.

– Vår lag är sammansatt av spelare som vill ta nästa steg och VM är deras huvudmål. Spelare som är bra på planen och framförallt utanför planen med en god lagkänsla. Spelmässigt så vill vi spela ett aktiv innebandy där vi gör många mål och har spelare som är bra med boll och våga utmana.

Vilka i Slovakien ska den svenska publiken hålla extra koll på?

– Framförallt Lucia Košturiaková. Hon är vår ledare både på och utanför planen och är oerhört duktigt kommunikativt med oss i ledarstaben. En annan är Denisa Ferenčíková som är en väldigt erfaren spelare som aldrig ger upp. Hon är duktig med bollen och även i den defensiva jobbet. Alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Vi kan inte heller glömma att nämna Michaela Šponiarová som är en tvåvägsspelare med hårt skott och fysiskt spel.

Vad kan vi förvänta oss av supportrarna i Slovakien? 

– Jag tror att supportrarna kommer vara minst lika bra som supportrarna på VM i Tjeckien 2013. Vi från Slovaker tror jag även är ännu mer livlig och jag hoppas de kommer att hjälpa oss till att gå långt i turneringen.

Avslutningsvis. Vilka vinner VM? 

– Sverige, avslutar  Slovakiens förbundskapten Michal Jedlika.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar