Grupp D

Höga förväntningar på Di Nardo

Danmarks största stjärna Cecilia Di Nardo bär hela sitt lands förväntningar på sig när Danmark först och främst siktar på att vinna gruppen.

Det danska landslaget slutade på tionde plats i VM 2015. En placering som ett ungt Danmark nu ska försöka överträffa med första mål att vinna grupp D där de ställs mot Japan, USA och Thailand.

– Jag förväntar mig att vi vinner gruppen. Det ska vi bara göra. Sedan får vi se i spelet efter vad som kan hända. Det var ju där vi förlorade mot Tyskland i förra VM. Samtidigt är jag klar med att vi är ett Danmark som ställer upp med en ungt och oerfaren trupp med efter att ha fått flera avhopp, säger lagkapten Cecilia Di Nardo.

Just Di Nardo som vi till vardags ser i SSL bär sitt Danmark på sina axlar och hur hon presterar i VM kommer vara avgörande för hur det går för Danmark.

– Jag har en stor roll i landslaget. Dels så är jag en spelare som har varit med länge även om jag bara är 25 år gammal också spelar jag i SSL. I landslaget är jag också center vilket gör att jag har en viktigt roll i försvaret och framåt i planen. Jag förväntas också göra mycket poäng och jag hoppas verkligen jag kan leva upp till det. Det finns stora förväntningar på mig i Danmark.

Berätta om laget? 

– Det är ett väldigt ungt lag med flera spelare som utvecklas och börjar ta mer och mer ansvar i laget. Det är flera som har bra teknik och som jag tror vi kommer få se mer av framåt. Jag tror och vill att vi ska spela offensivt och inte bara spela försvar och på kontringar.

Vilka spelare ska vi hålla extra koll på i Danmark? 

– Kia (Nr 16 Kia Teildorf) är en duktig back. Hon har precis börjat i Malmös FBC U-lag och är en spelare som jag tror kommer  bli jättebra. Sedan har vi ett par äldre profiler som Maria Olausson som även hon är back och även Sara Lund som är målvakt.

Vilka vinner VM? 

– Det kommer Sverige att göra. Men jag hoppas på en spännande semifinal och final. Det skulle vara bra för innebandyn att Sverige även kan få lite konkurrens. Men helt ärligt så är Sverige helt suveräna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar