Foto: IFF
Grupp B

”Behövs verkligen en superinsats”

Trea i VM 2015 och en svag insats under EFT i november. Ska Schweiz lyckas vinna över Sverige eller Finland krävs något extra.

Sveriges gruppmotståndare Schweiz stora stjärna är den förra Endre och IKSU-spelaren Corin Rüttimann som har en lång och imponerande meritlista. Rüttimann som kommer till VM efter ett kortare skadeuppehåll.

– Jag har varit skadad i sex veckor men nu kan jag spela igen. Jag är inte 100% och är inte i samma nivå som innan. Det kommer nog ta lite tid men till slutspelet ska jag var 100%, säger Rüttimann.

I comebacken efter skadan blev det direkt 1 mål och 4 assist för sitt Piranha Chur där hon nu spelar. Om formen är tillbak till VM återstår att se. Men om Schweiz ska lyckas gå till final blir Rüttimann otroligt viktig. Det märktes inte minst under EFT i början av november då hon saknades.

– Vi har en bra känsla även om resultatet under EFT inte var så bra. Vi har tränat ganska hårt de två senaste åren och efter helgens träningsläger har vi en ännu bättre känsla. Vi kommer komma väl förberedda inför matchen mot Sverige även om vi i förberedelserna även kommer att prata om Finland och Tjeckien. Fokus till nu har varit på vårt eget spel och detaljerna tar vi närmare inför match.

Vad tror du om er chanser? 

– Jag tror verkligen stenhårt på oss. Men det kommer handla om att varje spelare gör en riktigt bra match. Det behövs verkligen en superinsats från varje spelare om vi ska slå vår semifinalmotståndare. Vi har också bevisat att vi kan vinna över Finland och Tjeckien vilket är bra att ha med sig in i VM.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar