Foto: idrottsfoto
IBF Falun

Ny 16-åring gör SSL-debut i Falun

16-årige Malte Lundmark har redan fått chansen. Ikväll mot Sirius släpper Falun fram en ny 16-åring då Emil Kalentun gör SSL-debut.

Det var i premiären borta mot Sirius som Falun gav 16-årige Malte Lundmark chansen. Lundmark tackade för förtroendet och avgjorde den matchen på straffar. När Falun ikväll tar emot Sirius på hemmaplan kommer en ny 16-åring få chansen då Emil Kalentun kommer att spela backpar med Adam Fernqvist.

16-årige Emil Kalentun anslöt till Falun inför den här säsongen från Lindås IBK för att studera på Hagströmska gymnasiet och ingå i Faluns satsning på en juniorakademi där Kalentun under säsongen har tränat med Faluns A-lag och spelat matcher i föreningens JAS- och division 2-lag. I JAS-laget har Kalentun gjort 4 mål och 6 assist och i division 2 har det blivit 5 mål och 8 assist på 5 matcher. Ikväll ska han göra debut i SSL och enligt Faluns twitter kommer Kalentun att dela backpar med den 12 år äldre Adam Fernqvist.

I Faluns motståndare Sirius finns en annan 16-åring, nämligen Filip Eriksson som i matchen mot Falun gör sin sjunde SSL-match. Eriksson som återigen tar en forwardsplats i förstafemman trodde i helgen att det var just Emil Kalentun som skulle vara nästa 16-åring i SSL.

LÄS MER: ”Jag tror att det kan bli Emil Kalentun från Falun”

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar