Foto: Calle Ström
SSL-Herr

Storvreta bestämde sig och gjorde 8 raka

Underläge 2-5 efter två perioder. Då bestämde sig Storvreta, höjde tempot och gjorde 8 raka mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
10 - 5(2-2, 0-3, 8-0)
Team Thorengruppen SK

Tabelltvåan Storvreta mot jumbon Team Thorengruppen började sömnigt i lågt tempo där TTG skaffade sig en ledning med 5-2 efter två perioder.

– Det var en annorlunda match. Inledningsvis, ja i vilket fall två första perioderna så var det väldigt lågt tempo. Thorengruppen låg rätt och de kämpar ju för sitt liv. Vi har väl inte riktigt lika och kommer till vissa lägen men saknar skärpan, säger Storvretas Robin Nilsberth.

Till den tredje perioden hände något i Storvreta. Mål direkt i första minuten och kvitterat till 5-5 efter drygt fem minuter. Totalt skulle Storvreta göra 8 (!) mål i tredje och vinna med 10-5. Ett Storvreta som sköt hela 24 skott på mål i den tredje perioden.

– Ja vi bestämde oss att vi måste höja det. Vi har ju inte haft så många stora underlägen undre säsongen och mot Helsingborg var vi nära att vända. Nu lyckades vi och det är skönt att ha med sig till framtiden. I sista höjer vi det och jag det visar ju även skottstatistiken som vi vinner med 24-6.

Varför lyckas ni inte växla upp tempot själva? 

– Svårt att säga. Matcherna duggar tätt och kanske en trygghet i att vi tror att det löser sig. Synd att det ska krävas fem kassar bakåt innan vi börjar gå bra på det. Men samtidigt så gäller det att hitta sitt sätt att vinna olika typer av matcher. Det är starkt att vi hittar ett sätt den här matchen.

Nilsberths femma där han är backpar med Filip Stenmark och framför har Niklas Winroth, Albin Sjögren och Valdemar Ahlroth gjorde på nytt en bra match.

– Det har varit fantastiskt bra hela säsongen. Vi gjorde inte överdrivet mycket mål första omgångarna men nu har det lossnat. Vi har en bra balans i femman och är duktiga med bollen. Sedan har ju Albin (Sjögren) och Valle (Valdemar Ahlroth) en riktigt fin poängproduktion för tillfället. Det känns superkul och vi har det riktigt kul på träningarna där vi hela tiden jobbar efter nya sätt, avslutar Nilsberth.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar