Foto: Per Wiklund
VM 2017

SSL-tränarnas VM-tips

På fredag inleder Sverige VM. Ett VM där samtliga SSL-tränare tror på nytt svenskt VM-guld.

VM inleds på fredag när Sverige möter Tyskland klockan 15:00. Under tiden är det uppehåll i damernas SSL och samtliga SSL-tränare har fått säga sitt och har svarat på tre frågor inför VM:

 

1.Vilka vinner VM? 

2. Hur slutar finalen? 

3. Vad ser du mest fram emot under VM? 

 

Christer Jernberg, IBK Dalen
1. Sverige kommer vinn. Något annat är nog att betrakta som fiasko med tanke på de spelare som vi har i VM-truppen.
2. Det blir Sverige-Finland och Sverige vinner med 6-3.
3. Jag ser fram emot de ”stora matcherna” i slutet. Men det ska även bli kul att titta på många gruppspelsmatcher och se hur de ”sämre” länderna utvecklats sedan förra VM.

Alexander Brinkmann, Endre IF
1. Sverige. Dels så har man den överlägset starkaste truppen. Dessutom har man i år med mycket högre tydlighet än tidigare år spelat ihop formationer vilket jag tror bidrar till ökad trygghet när det väl drar ihop sig.
2. Sverige vinner mot Finland med 10-3.
3. Tre saker; dels intressant att se Sveriges förmåga att spela ut i finalen vilket jag tror dem klarar. Sen ska det bli spännande att se hur våra spelare från Endre IF presterar. Vår planering under hösten har utgått från att de ska vara starka i VM. Till sist ser jag fram emot att se Slovakien igen som var bra redan i Tammerfors och hade lagt till en växel till senast i Nitra för en månad sedan. De spelar ett stort spel och har flera kompetenta spelare.

Johan Lindgren, IKSU
1. Sverige vinner för att Sverige har den bästa truppen och har genomfört väldigt bra förberedelser.
2. Jag vill inte tippa något resultat och är även osäker på vilket lag Sverige kommer att få möta.
3. Jag ser fram emot mycket bra innebandy och framförallt att se Sverige spela en positiv och fartfylld sådan.

Robert Nordlund, Jönköpings IK
1. Jag kan inte se något annat än att Sverige vinner. Sett till hur överlägsna de varit den senaste tiden vore allt annat en praktskräll.
2. Jag tror Sverige gör processen kort och vinner med 4-5 bollar. 6-2 eller 7-3 känns rimligt.
3. Lediga helger med familjen och ett par bra träningsveckor där vi kan förbereda oss inför andra halvan av säsongen.

Peter Andersson Karlstad IBF
1. Sverige. De har det bästa laget på pappret och har sett starka ut under höstens landskamper.
2. 7-2 mot Finland.
3. Jag ser förstås mest fram emot att se Adina från oss i Karlstad spela nere i Bratislava. Sedan ska det bli kul att se hur lagen under topp 4 står sig och då framförallt om Slovakien, anförda av Paulina Hudakova kan utmana främst Tjeckien om en semifinalplats.

Christoffer Suominen, Linköping IBK
1. Sverige vinner VM. Det finns såklart flera anledningar till det, men främst är det för att Sverige har bäst spelare både i lagperspektiv och ur ett individuellt perspektiv. Utvecklingen de senaste säsongerna där Sverige har sått i framkant för utvecklingen av attackinnebandyn är givetvis också en stor anledning.
2. Jag förväntar mig att Sverige ställs mot Finland i finalen. I min bok är de två de bästa lagen. Väl där så vill jag se en öppen match mellan två lag som spelar offensiv innebandy.
3. Jag ser mest fram emot att se nya stjärnor tändas, att spelare får sina internationella genombrott. Sedan ska det bli spännande att se, med utgångspunkt från förra VM om lagen lyckats utveckla flowet i spelet.

Joon Berggren, Malmö FBC
1. Jag tror att Sverige vinner, skulle de inte vinna så skulle det vara ett misslyckande. Sverige har den bästa och bredaste truppen, Finland har absolut ett lag som kan matcha Sverige på 7-8 spelare men det räcker inte för att slå Lundmarks landslag.
2. Någon resultat tippare är jag inte men ett tips får du, jag hoppas på en del mål så 9-4 till Sverige med VMs bästa spelare Fjellstedt som får lägga in sista i tom bur.
3. Under VM ser jag framemot att se lagen som ligger efter Sverige och Finland. Jag hoppas att vi får se att de lag som ställs mot Sve och Fin inte ska ha sån respekt för sin motståndare utan faktiskt våga släppa på med sitt eget spel, den aggressiviteten och viljan de har när de möter övriga lag, den vill jag att dom plockar fram för då tror jag på en bättre utveckling och ett bättre VM. Sen ser jag framemot att få se Ellen i sitt första VM och även vår Di Nardo i sitt ”hundrade” VM. Det är 2 spelare som har lite olika uppgifter i respektive landslag.

Noél Alm Johansson, KAIS Mora IF
1. Sverige vinner därför att de har den bästa truppen. Finland har några riktigt bra toppspelare, men Sverige har en större bredd och fler som kan avgöra matcherna.
2. Det blir svensk seger över Finland med 5-2, men jag tro Finland kommer att hänga med en bra bit in i sista perioden.
3. Jag kommer att bevaka VM från Filippinerna. Men jag hoppas på en häftig och intensiv innebandy, att nya stjärnor får synas och att damerna får stort utrymme i massmedia.

Fredrik Larsson, Pixbo Wallenstam IBK
1. Känslan är att Sverige kommer ta det, även om jag tror det blir tuffare än förväntat. Nyckelspelarna i laget har visat toppform fram till VM och det kommer fälla avgörande.
2. Med Hjortin i mål spikar hon igen och tar en straff, vilket gör Sverige till segrarna med 3-0 mot Finland.
3. Ser fram emot att de taktiska vägar som de andra nationerna valt att gå för att närma sig Sverige spelmässigt. Ska också bli kul att se hur väl Per Tjusberg har lyckats med brännan efter träningslägret på Playitas.

Tobias Svensson, IK Sirius FBC
1. Det gör Sverige. Sverige har det bästa laget tekniskt, individuellt och som lag.
2. Det blir 7-3 mot Finland.
3. Jag ser mest fram emot semifinalerna och finalen. Fram till dess kommer jag att vila mig i form.

Nicklas Hedstål, Telge SIBK
1. Sverige vinner för att man har bästa laget på all positioner.
2. 6-3 till Sverige.
3. Att se något av de andra länderna närma sig Sverige och Finland.

Lars Jedheim, Täby FC
1. Sverige vinner eftersom de andra länderna är för dåliga tyvärr.
2. 7-1 mot Finland.
3. Tyvärr tycker jag inte det är så mycket att se fram emot då det är för lätt att vinna ett VM-guld för Sverige då de andra länderna ligger så långt efter.

Karolina Widar, Västerås Rönnby IBK
1. Sverige vinner. Sverige var hotade i förra VM-finalen men har ryckt ifrån Finland lite. Starkare som lag medan Finland tappat mycket rutin, inte minst på den viktiga målvaktssidan.
2. 5-2 till Sverige.
3. Finalen

Patric Löfborg, Warberg IC
1. Det vinner Sverige för att vi har det bästa laget.
2. 7-3.
3. Förhoppningsvis lite bra matcher i VM men även att jobba med detaljer i laget här hemma inför omstarten i serien.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar