Foto: Per Wiklund
Grupp B

”Nästan så att det var läge att hämta dunjackan”

Mål i VM-debut och målskytt igår. Idag ny träning för Johanna Hultgren och Sverige. – Det här är något som man har drömt om länge och haft som ett stort mål, säger Hultgren.

VM-debut för Johanna Hultgren i storsegern mot Tyskland.

– Det här är något som man har drömt om länge och haft som ett stort mål. Det kändes jätteroligt att äntligen få uppleva det, säger Hultgren som blev inbytt efter halva matchen:

– Jag visste innan att jag inte skulle spela hela så jag hade tid att förbereda mig. Men även om man är förberedd så är det lite svårt. Tanken var nog att ha igång alla och alla ska få känna sig delaktiga och känna på VM-luften.

23-2 i premiären mot Tyskland imponerade. Även om landslaget själva tycker att det finns mer att ge.

– Vi har pratat lite om att det är svårt att spela sådana matcher och vi kanske tummar på vissa sakar i vissa lägen. Men jag tycker ändå att vi gör 23 mål och det måste vi ta med oss. De flesta har kommit igång och fick göra mål. Men överlag kanske vi inte gör jobbet full ut. Vi har en hyfsat bra känsla med oss men vi kan betydligt bättre.

Förutom matcher så har Sverige redan tränat tre gånger i Bratislava. Den senaste under lördagsförmiddagen.

– Det var en lugn träning. Vi körde lite skottövningar så att målvakterna fick jobba och så körde vi lite uppspelsövningar, 6 mot 5 och lite straffar på slutet.

21-åriga Johanna Hultgren är en av nio VM-debutanter och ser på förhand inte ut att ingå i de tre startfemmorna. Mot Tyskland hoppade in efter halva matchen och hennes roll är inte exakt definerad ännu.

– Vi har diskuterat lite löst och det kommer nog mer längre fram under VM. Men min roll från början har varit att bidra med mitt fysiska spel, min attityd, mina avslut och skott.

Kan det bli mer som en inhoppare? 

– Det är inget vi har uttalat men jag kan tro att det blir mer åt det hållet. Mitt fysiska spel behövs i ett VM och det kan vara med och ändra en matchbild.

Nästa match för Sverige är imorgon söndag mot Polen. Ett Polen som Hultgren än så länge inte vet så mycket om.

– Polen har vi inte mött så mycket. Det ska bli spännande att se Polen. Jag vet inte jättemycket om Polen och jag tror bara jag har mött dem på U19-nivå. Jag skulle kunna tro att de backar hem som de flesta lagen brukar göra på oss. Det enda jag känner till är ju Malgorzata Pazio eftersom vi spelar i samma lag. Hon är extremt bra i det defensiva spelet. Hon är lugn, bra och säker med boll och otroligt brytningssäker, jag tycker hon är en världsback.

I övrigt så är det kyla som återkommer som samtalsämne under mediaträffarna. Då inte minusgraderna och snön som är i Bratislava utan kylan i hallen där Sverige tränar.

– Det är väldigt kallt. Det var långtröja och långbyxor på och nästan så att det var läge att hämta dunjackan. Runt 14 grader var det någon som sa.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar