Foto: IFF
Grupp B

Läktarcoachen: ”Framförallt tempot som Polen brister i”

Sveriges nästa gruppmotståndare är Polen. – Polen har tyvärr stått lite stilla i sin utveckling där de har ett ganska ålderstiget lag, säger Sveriges läktarcoach Per Tjusberg.

Ikväll spelare Sverige sin andra gruppspelsmatch i VM. För motståndet står Polen som förlorade sin premiärmatch mot Schweiz med 14-1.

– Polen har tyvärr stått lite stilla i sin utveckling där de har ett ganska ålderstiget lag. Det är lite samma gäng som de brukar ha och det är framförallt tempot som Polen brister i. Är ganska okej med boll och klubba. Hade de spelat i ett högre tempo så hade de kunnat vara uppe och hota Norge och Slovakien. Nu är det okej innebandyspelare men det går lite för långsamt, säger Sveriges läktarcoach Per Tjusberg.

Försvarsmässigt spelar Polen en klassisk 2-1-2 uppställning.

– De har en spelare som sticker ut lite extra, nummer 69 (Justyna Krzywak). Jag såg henne redan för fyra år sedan i Ostrava och jag trodde hon skulle hamna i Sverige. En rightare, född 1995 som är den som sticket ut offensivt. Vi har ju även Malgorzata Pazio som är stabil defensivt men som blir lite ensam.

För Sveriges del blir det fortsatt fokus på sitt eget spel. Det enda som förändras mot lättare motstånd är möjligheten på ett ökat fokus på ett offensivt spel.

– Vi får en jättechans att träna på vårt spel i anfallzon. Vi hade 16 av 23 mål mot Tyskland som var uppställt anfallspel och det är bra. Man gör mest mål på kontringar och nu får vi inte göra det så mycket utan istället jobba med det uppställda. Ett ypperligt tillfälle att jobba med bollflytt över zonen. Det är absolut jätteskönt att vi får den här typen av matcher tidigt i turneringen. Drar vi upp tempot som vi ska så är det jättebra träning inför de tuffare matcherna, säger Tjusberg.

Matchen börjar klockan 18:10 och sänds på TV12 och Cmore.

LÄS MER: Genomgång Polen

LÄS MER: Malgorzata Pazio: ”Vi är ett kontringslag”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar