Foto: IFF
Grupp B

”Sista perioden är våra bästa spelmässigt”

Ny svensk storseger i VM efter 17-2 mot Polen. – Framförallt i spelet med boll har vi gjort det riktigt, riktigt bra, säger förbundskapten Andreas Lundmark.
Serie: VM 2017. Matchstart: 18:10
Sverige
17 - 2(7-1, 6-0, 4-1)
Polen

Ny seger för Sverige i gruppspelet i VM. Denna gång med 17-2 över Polen i en match där Sverige gick ifrån till en 7-1 ledning efter en period och 13-1 efter två perioder. Efter det följde ”bara” fyra mål av Sverige i den tredje perioden även om förbundskapten Andreas Lundmark tyckte att det var den bästa.

– Den sista perioden är våra bästa spelmässigt. Men vi gör gör minst mål. Men då var målvakten grym också, säger Lundmark.

En av målskyttarna var VM-debutanten Frida Norström som trots att hon fick ett mål noterat igår hämtade bollen.

– Igår så gjorde jag mål men den studsade på mitt lår in när DJ sköt. Så även om de stod att var jag som gjorde det så räknar jag det här som mitt första VM-mål, säger Norström.

En annan spelare gjorde också en poäng att minnas lite extra. Emelie Wibron skrev sin sig i historieböckerna som den nionde spelaren någonsin att göra 100 poäng i landslaget.

– Det känns ju kul. Vi gör en bra match och sedan så är det ju en ganska cool siffra att passera poängmässigt även det inte är det viktigaste för mig, säger Wibron om poäng 100.

40-4 i målskillnad efter två matcher och VM har startar bra för Sverige.

– Nog var det planerat att vi skulle vinna matcherna men sedan har vi gjort lite väl mycket mål. Men vi har gjort det bra. Framförallt i spelet med boll har vi gjort det riktigt, riktigt bra. Sedan kanske vi slarvar bakåt och vi kommer ställas på större prov framöver, säger Andreas Lundmark.

Imorgon väntar tuffare motstånd då det är dags för gruppfinal mot Schweiz.

– Det är ett bättre Schweiz än vad vi hade i Malmö för någon månad sedan. Vi är beredda på att det kommer bli en hård match, betydligt tuffare än det var då. Jag tycker de har imponerat hittills av det vi ha sett här, säger säger Lundmark.

TV: Frida Norströms första riktiga VM-mål

TV: Lundmark: ”I spelet med boll är vi riktigt riktigt bra”

TV: Highlights Sverige-Polen

BILDEXTRA: Sverige-Polen

TV: Poäng 100 för Emelie Wibron: ”Coolt”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar