Foto: IFF
Grupp B

Sundbergs första mål när Sverige körde över Schweiz

Hej Schweiz, tekning och hejdå Schweiz. Sveriges gruppfinal blev en uppvisning som startades redan första minuten. Största glädjen i matchen när Ida Sundberg gjorde sitt första landslagsmål.
Serie: VM 2017. Matchstart: 15:40
Sverige
12 - 3(5-2, 5-1, 2-0)
Schweiz

Gruppfinalen mot Schweiz blev en match där Sverige satte nivån i redan i den första minuten. 1-0 efter 29 sekunder av Sara Steen och 2-0 efter 53 sekunder.

– Vi försökte gå all in från start och det skönt att få den utdelningen, säger Amanda Delgado Johansson.

Efter det fortsatte Sverige att visa upp ett fartfyllt anfallspel och ett väl fungerande försvarsspel.

5-2 till Sverige efter den första perioden och även i den andra perioden fick Sverige en kanonstart. Tre mål första fem minuterna och Sverige hade full kontroll på matchen. Den stora händelsen i den andra perioden var Sveriges 10-3 mål av Ida Sundberg. Sundberg som inför matcher inte gjort något landslagsmål gjorde med 10 sekunder kvar av perioden sitt första mål och glädjen var total. Hela Sverige sprang in på planen för att glädjas med Sundberg.

– Målet kommer jag inte ihåg jättemycket mer än att jag får en pass av ”Joel” (Sofia Joelsson). Det som krävdes var att Lunken flyttade upp mig en position i banan. Här på VM har det varit mycket snack om det och det är nästan så att folk har bett om ursäkt när de skjutit och gjort mål, säger Sundberg.

Till slut vann Sverige med 12-3. Sista målet av Emelie Wibron som gjorde 2 mål och 4 assist i matchen.

– Vi är mycket bollskickligare än dem och vi har längre anfall och bollinnehav vilket gör att de får försvara ganska mycket och då tröttnar de till slut, säger Amanda Delgado Johansson.

En stor del av segern hade Sveriges försvarsspel som riktigt bra med Ida Sundberg i spetsen.

– Vi gör det jättebra. Vi har inte spelat så mycket försvarsspel så det var kul att vi satte det så pass bra. Jag tror alla känner en stor trygghet i vårt spelsystem och då löser vi situationerna bra tillsammans, säger Sundberg.

Nu väntar kvartsfinal på onsdag. Vilka Sverige kommer att få möta avgörs under tisdagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar