Foto: IFF
VM 2017

KLART: Sverige möter Lettland i kvartsfinal

Lettland vann med 4-1 över Danmark vilket innebär att det blir Lettland som Sverige möter i kvartsfinalen imorgon onsdag.

Lettland besegrade Danmark med 4-1 vilket innebär att Lettland blir Sveriges motståndare i kvartsfinalen.

– Vi börjar ganska försiktigt men efter det gick allt som planerat. Vi visste att vi var ett bättre lag och måste bara visa det på planen också. Den här matchen var viktig för det är nu VM börjar för oss. Gruppspelet är alltid svårt men vi var tvungna att vinna denna för att vi ska ha chans att komma femma som är vårat guld, säger Lettlands rutinerade lagkapten Gunita Karklina som spelade sitt första VM 2005 då Lettland kom femma.

Lettland som i gruppspelet förlorade med 8-3 mot Tjeckien, 12-1 mot Finland och 3-2 mot Norge har en bra känsla i laget.

– Vi har en bra känsla efter gruppspelet. Vi gjorde det helt okej mot både Finland och Tjeckien och försökte att inte bara spela försvarsspel utan även skapa chanser framåt. Vi ville ha in en känsla att skapa offensivt inför dagens match och det lyckades vi bra med. Mot Norge är det jämnt men lyckas tyvärr inte vinna. Vi är inte missnöjda efter gruppen.

Att möta Sverige ses som tuffast möjliga motstånd och Lettland siktar på att i vilket fall göra något mål.

– Vi ska försöka hålla ett bra försvar och träna försvarsspel och kontra när vi har möjlighet. Till skillnad mot förra VM då behövde tänka på målskillnad så kommer vi försöka gå framåt mer i år och ska göra vårt bästa för att i vilket fall göra 1 mål. Vi har några snabbare spelar som skulle kunna kontra in ett mål. Det var länge sedan vi gjorde mål mot Sverige så det vore kul att i vilket fall göra ett.

I Lettland spelar VM:s yngsta spelare, 15-åriga Anna Ankudinova som spås blir en framtida storspelare.

– Hon kommer bli en storspelare om hon fortsätter träna som hon gör nu. Allt hon har i hennes liv nu är innebandy och hon satar 100% på att bli så bra som möjligt. Jag tror verkligen att hon blir en riktigt riktigt bra spelare i framtiden. Om några år efter studierna behöver hon nog byta liga till Sverige eller Finland för att fortsätta utvecklas för att få en snabbare spelstil, avslutar Gunita Karklina.

Sveriges kvartsfinal mot Sverige spelas imorgon onsdag klockan 16:10.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar