Foto: Per Wiklund
Sverige

Svenska fans samlas i Bratislava

Inför slutspelet steppar även de svenska fansen upp i Bratislava för att tillsammans heja fram Sverige till ett nytt guld.

Än så länge har hemmanationen Slovakien vunnit läktarkampen både till antal och ljudnivå. På Sveriges matcher har ett tjugotal supportrar syns till och ett par svenska flaggor har hängts upp på läktarna. Inför slutspelet steppar nu supportrarna upp ytterligare för att skapa en gul vägg.

Ett facebookevent har skapats för att samla supportrarna och på tisdagskvällen, bara timmar efter att eventet skapats hade nästan 70 personer anslutit sig.

”Det här eventet är för alla svenska fans som är på plats i Bratislava. Här kan ni prata ihop er om att mötas upp innan matcherna samt vart ni ska sitta på läktaren! För vi vill gärna att ni sitter tillsammans så vi får en stor gulblå vägg på läktaren. Vi ska höras mest i arenan” 

En av supportrarna som är på plats är Per-Henrik Rasmussen.

– Trevligt så klart att samlas. Var med om det under U19 i Polen. Det skapar en familjär stämning runt allt vilket också genomsyrar hela landslaget, säger Rasmussen som utlovar sång.

– Någon sång får det väl bli. Jag höll i det tillsammans med Stina Anders pappa i Polen på U19-VM.

På plats i Bratislava väntas det i vilket fall över 100 svenska supportrar och målet är att samla alla supportrar på samma plats på läktaren. Första samling blir onsdagens match mot Lettland.

Ska du till Bratislava? Gå med i eventet här. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar