Foto: IFF
Sverige

Historisk svensk kvartsfinalseger

Sverige vinner kvartsfinalen mot Lettland vilket är den största kvartsfinalsegern någonsin.
Serie: VM 2017. Matchstart: 16:10
Sverige
21 - 0(7-0, 7-0, 7-0)
Lettland

Sverige fortsätter att göra många mål i VM. Mot Lettland gjordes det första redan efter 24 sekunder av Stephanie Boberg som gav Sverige en drömstart.

TV: Se när Boberg inleder Sveriges målskytte

– Vi kommer in med mycket energi. Vi hade en härlig dag igår i Wien och vi känns sjukt laddade inför kvartsfinalen och jag tycker vi gör en sjukt bra insats idag och det tar vi med oss till imorgon och alla mål det fortsätter vi att göra och det är starkt, säger Boberg.

Sveriges målskytte fortsatte matchen igenom. 7-0 efter den första perioden där 5-0 målet hade en extra dimension. Moa Tschöp assisterades av Anna Wijk som gjorde sin 100:e assist i landslaget.

TV: Se Anna Wijks 100:e assist. 

Halvvägs in i matchen genomförde Sverige tre byten. Amanda Delgado Johansson, Malin Andréason och Ida Sundberg fick vila och in kom Ellen Rasmussen, Johanna Hultgren och Adina Augustsson.

– Jag tycker egentligen det är svårt att komma in mitt i. Men man ska inte klaga utan man ska vara glad att man får vara med i den här truppen och man får ta chansen när den kommer. Jag hoppas på en startplats men det är kul vid sidan om också, säger Rasmussen.

14-0 efter två perioder och totalt 21-0 till Sverige. En historisk seger då det var den största kvartsfinalsegern någonsin. Det tidigare rekordet var från VM 2011 då Sverige vann över Norge med 19-0.

– Det känns ju helt fantastiskt. Det är jättekul att vi blir med i historieböckerna. Jag tycker att vi är så himla värda det. Alla sliter så mycket och vi har jobbar länge för det här så det ska bli grymt roligt att gå in i semifinalen på fredag, säger Stephanie Boberg.

Vad stämmer så bra i det offensiva spelet?

– Vi har så skickliga spelare och det är det som gör att det stämmer. Vi kanske inte allt har timingen i alla situationer men det kommer ju längre turneringen går och det är väl det som stämmer extra bra idag jämfört med de andra matcherna, säger Boberg.

Nästa match på Sverige är på fredag då det är spelas semifinal mot Tjeckien eller Polen.

TV: Ellen Rasmussen: ”Jag tycker väl egentligen att det är svårt” 

TV: Boberg: ”Jag tycker vi är så himla värda det”

TV: Se hela matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar