VM 2017

KAIS Moras 16-åriga VM-spelare: ”Väldigt häftigt att vara här”

KAIS Moras 16-åriga Victoria Lindström spelar VM för USA.

I USA:s landslag spelar en av VM:s yngsta spelare, 16-åriga Victoria Lindström som till vardags spelar i KAIS Moras U-lag i division 1. Ett dubbelt medborgarskap har möjliggjort spel i VM.

– Det känns jättekul att vara här. Det var lite nervöst i början då det är första gången. Jag tycker det har gått ganska bra för mig och hela laget. Det är jätteroligt att vara här och det var självklart att åka när jag fick frågan, säger Lindström.

Hur är det att spela sitt första VM?

– Det är väldigt häftigt att vara här och en väldigt bra upplevelse att jag som är så ung får vara med om det här. Det betyder mycket för mig och för framtiden. Det är väldigt bra motståndare vilket gör att jag känner att jag utvecklas mycket som spelare.

På fyra matcher har Lindström gjort 2 mål och 1 assist. Det första VM-målet gjordes i matchen mot Thailand vilket går att se i spelaren ovan.

– Det var jättekul. En riktigt bra känsla såklart.

Norge som USA mötte igår tisdag blev dock en för svår motståndare. Även om USA var nära att komma ikapp och bara förlorade med 5-4.

– Jag tycker att vi hade bra spel men att Norge var riktigt snabba. De hade lite bättre passningsspel än oss. I slutet så fick vi ordning på passningsspelet och det var nära. Det kändes ändå ganska bra. Vi spelar bra och Norge är ju ett på förhand bättre lag.

Vad tror du om fortsättningen? 

– Vi ville komma tvåa i gruppen och nu har vi ändå god chans att ta en bra placering.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar