VM 2017

Finland till semifinal inför 3856 åskådare

3 856 åskådare såg Slovakien stå emot Finland i en jämn kvartsfinal där Finland till slut lyckades vinna med 5-2.

Inför 3 856 åskådare i Ondrej Nepala Arena bjöd hemmanationen Slovakien verkligen upp till match mot Finland. Slovakisk ledning två gånger om i den första perioden och två kvitteringar av Finland i powerplay.

– Slovakien var bra och framför sin hemmapublik fick de extra energi. Första perioden var vi inte riktigt med och vi förlorar mycket en mot en. Vi har lite överraskade av deras stöd från hemmapubliken, säger Finlands My Kippilä.

Ju längre matchen gick desto mer tog Finland över och desto tröttare blev Slovakien. Påhejade av en aktiv hemmapublik skapades flera chanser och den finska målvakten Noora Vuorela gjorde flera riktigt bra räddningar i slutet av matchen. Detsamma för den Slovakiska målvakten Karolina Kristofova som höll kvar Slovakien i matchen. Till slut kunde Finland vinna med 5-2. En seger utan att imponera.

– I andra och tredje perioden så visar vi att vi är ett bättre lag. Vi orkar mer än vad de gör och vi har ett bättre lugn med bollen. Slovakien vill köra mycket  fram och tillbaka. Vi lyckas lugna ner och bygga vårt eget spel.

Hur har VM varit hittills för er? 

– Vi har en bra känsla i gruppen och vi har fått ihop gruppen bra. Nu ser jag fram emot imorgon och att sedan spela final. Vi har haft lite sjukdomar men nu ska alla kunna vara i skick att spela.

Finland kommer möta Norge eller Schweiz i semifinal.

– Det kommer bli en tuff match. Det var bra att vi fick en tuff match nu innan så att vi redo för vad som komma skall. Det tror jag kommer höja oss ytterligare, avslutar Kippilä.

För Slovakien fortsätter mästerskapet med placeringsmatcher där de har chans att komma femma.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar