Foto: IFF
VM 2017

Nelly Johansson matchens lirare för Thailand

Thailand som gör sitt första VM avslutade VM med två segrar och en 13:e plats. Matchen lirare i sista matchen mot Japan blev 17 år gamla Nelly Johansson som till vardags spelar i Alingsås.

Thailand som gör sitt första VM någonsin tog en historisk seger mot Singapore med 6-5 i den första playoff-matchen.

– Det var jättekul att att få vinna och alla var väldigt glada. Det märktes att det var något extra första segern.  Vi visste att det skulle bli en jämn match men att vi hade chansen, säger Nelly Johansson.

17 år gamla Nelly Johansson som till vardags spelar med Alingsås IBK har gjort det riktigt bra i sin VM-debut med 2 mål och 3 assist under turneringen.

– Det har varit nervöst de första matcherna och det har varit tuffa matcherna. Men för mig har det gått bättre och bättre för varje match. Det har varit jätteroligt att vara här på plats och spela mitt första VM. Det är jättestort att vara här och jag hoppas jag får uppleva det fler gånger.

Segern mot Singapore gjorde att Thailand fick spela match om 13:e plats mot Japan. En match där en tidig ledning för Thailand la grunden till segern med 4-2.

– Det var en jämn match och det var gött att vi kunde gjorde de första målen i början vilket nog var det som gjorde att vi vann. Vi kämpar mer för varandra idag och satsade hårt på att ta revansch.

1 mål och 1 assist av Nelly Johansson som utsågs till matchens lirare.

– Det har varit lite överraskande att det gått så bra. Men jag har försökt spela mitt spel.

Vad tror du att det här första VM:et för Thailand kan betyda för Thailändsk innebandy?

– Jag tror det här betyder jättemycket för innebandyn i Thailand. Jag tror fler kommer få upp ögonen och att fler i Thailand börjar spela, säger Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar