Foto: IFF
Sverige

Andreas Lundmark: ”Jag vill se en nivå till”

Sverige har inlett VM med en målskillnad på 73-7. Nu vill Lundmark se ytterligare en nivå mot Tjeckien. – Det finns mer att kräma ur det här gänget, säger Lundmark.

Semifinal ikväll fredag mot Tjeckien. Ett Tjeckien som kom två i sin grupp efter att ha förlorat med 5-1 mot Finland. Därefter vann Tjeckien sin kvartsfinal över Polen med 10-4.

– Tjeckien är ett lag som spelar väldigt aggressivt med ett ganska lågt försvarspel där de i det låga försvarspelet är oerhört aggressiva. För vår del handlar det om att komma nära varandra och hjälpa till, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Tjeckien har en, sett till antal VM-matcher mer rutinerad trupp än Sverige med 157 matcher i truppen. Medelåldern är dock yngre och i Tjeckien finns 8 debutanter.

– De har haft samma lag ganska länge och inte varierat så mycket på spelarnivå. De har fått in lite nya ledare i ledarstaben men det är fortfarande samma typ av Tjeckien. Ett aggressivt hårt jobb och spelvändningar är det som Tjeckien gör bra.

Sverige har inlett VM med att visa upp ett fantastiskt spel och 12-3 mot Schweiz i gruppspelet visar på att Sverige har hittat en hög nivå. Finns några nivåer till i det svenska spelet? 

– Jag tycker att vi har hittat en hög nivå men det finns mer att kräma ur det här gänget. Vi har sagt att vi ska göra det bästa VM som någonsin gjorts och där finns det någon nivå till. Jag hoppas att det ska ge än mer frukt nu när vi spelat ihop femmorna är mer och har en förväntan att det ska bli ännu bättre nu på slutet. I semifinalen förväntar jag mig en bättre insats än vi gjorde mot Schweiz. Då ska Tjeckien inte ha en möjlighet mot oss, avslutar Lundmark.

Matchstart 20:10.

TV: Adina Augustsson: ”Jag är redo, helt klart” 

TV: Se matchen med engelsk kommentator här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar