Foto: IFF
VM 2017

Finland till final: ”Vi har mer att ge”

Finland vidare till final efter att besegrat Schweiz med 3-1 i semifinalen.

Målöst i den första perioden mellan Finland och Schweiz i VM-semifinalen i en match som var jämn. Finland gjorde matchens första mål drygt fem minuter in i den andra perioden genom My Kippilä. Samme Kippilä avslutade även målskyttet med att snyggt sätta 3-1 på straff med 14 sekunder kvar av matchen.

– Det var en tajt match men jag tycker ändå vi gör en bättre match idag än tidigare. Vi fick lägga taktiken som vi hade bestämt innan åt sidan då Schweiz spelade annorlunda än de gjort tidigare.  Vi förbättrar oss i mitten på andra perioden och är klart bättre i den tredje perioden, säger Mira Wickman.

 

Vad tycker du om ert spel i turneringen nu fram till finalen? 

– Jag tror vi har bra chanser. Vi har mer att ge och kan mycket bättre. Det är inte oroande att vi inte kommit upp i högsta nivå än.

Hur har VM varit för din del? 

– Häftigt att vara här. Det är ju mitt första VM så att spela en VM-final blir något extra.

Finalen spelas imorgon lördag och Finlands förbundskapten Lasse Kurronen tror att det blir mot Sverige.

– Jag tror det blir mot Sverige och det kommer bli en tuff match. Vi har inte vunnit över Sverige på väldigt länge och det kommer bli en väldigt stor utmaning. Jag tror dock att vi kan spela bättre än vad vi gör idag. Vi måste göra det om vi ska ha en chans att vinna, säger Kurronen.

Innan VM var Finland på läger i Dubai för att göra de sista förberedelserna. Hur mycket fokus på Sverige har ni haft i förberedelserna inför VM? 

– Inte alldeles för mycket. Vi har mer jobbat med vårt spel. Sedan har ju tränarna full koll och vi kommer få mycket video nu inför finalen. Vi har inte övat in något speciellt spel. Men blir det Sverige så kommer det bli en tajt match och roligt att titta på. Vi gillar högt tempo så det kommer bli en underhållande match, säger Mira Wickman.

TV: Se My Kippiläs snurrstraff 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar