VM 2017

Poängrekord av Slovakiens Paulina Hudakova

Hemmanationen Slovakien vidare till match om femteplats efter 7-4 mot Norge i en match där Paulina Hudakova blev historisk.

Slovakien som igår höll emot Finland bra inför 3 856 åskådare lyckades ladda om inför placeringsmatchen mot Norge och vann med 7-4. Detta efter att ha vänt underläge 1-3 efter den första perioden till 5-4 efter två perioder och då till slut 7-4.

– Vi gjorde en bra och försökte spela mycket med boll och kontrollera spelet. I vårt försvarsspel försökte vi spela tufft och inte tillåta Norge att etablera spel. Jag tror det var det och vårt spel i powerplay som blev avgörande idag, säger Slovakiens förbundskapten Michel Jadlicka.

I Slovakien blev 19-åriga Paulina Hudakova historisk som den spelare som gjort flest poäng i en VM-turnering. Hennes 26 poäng är ett poäng mer än Emelie Lindström tidigare rekord.

– Det är häftigt med rekord men det kommer ju även från att vi har fått möte enklare motstånd eftersom vi har en lägre ranking. Där är det enklare för henna att göra poäng än mot lag som Finland, Sverige och Tjeckien. Hon är en fantastiskt spelare men hon måste bli bättre fysiskt och jobba upp en högre fart i sitt spel för att klara spela i Sverige. Men hennes spelsinne och teknik är redan nu tillräckligt bra.

Känslan är att ni har närmat er topp 4-nationerna? 

– Personligen har jag försökt arbeta in de svenska och finska metoderna i laget. De är väldigt moderna och jag försökt få in att vi ska anfalla med fyra spelare och spela med fart och ett aggressivt försvarsspel. Vi har uppfyllt vårt mål och för oss kommer det innebära en högra ranking och att innebandyn i Slovakien kommer kunna ta ytterligare steg i sin utveckling, avslutar Slovakiens förbundskapten Michel Jadlicka.

Slovakiens och Hudakovas VM kan bli ytterligare en större succé då de under lördagen spelar match om femte plats mot Lettland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar