Foto: Per Wiklund
Sverige

Sverige till VM-final

Sverige vidare till VM-final efter seger över Tjeckien med 7-1. – Det var fantastiskt att spela idag, säger Alice Granstedt.
Serie: VM 2017. Matchstart: 20:10
Sverige
7 - 1(4-0, 2-0, 1-1)
Tjeckien

Sverige fortsätter att imponera i VM och tog ytterligare en klar seger i semifinalen mot Tjeckien. 4-0 till Sverige efter den första perioden.

– Det var adrenalin från första bytet och jag tycker att vi visar direkt att vi är bäst och sedan trummar vi bara på och det är jätteskönt. Vi har pratat bra detaljer och vet att vi är starka så vi maler på från början tycker jag är jätteskönt, säger Cornelia Fjellstedt.

I den andra perioden utökade VM-debutanten tillika Sveriges yngsta spelare Alice Granstedt Sveriges ledning till 5-0.

– Det var fantastiskt att spela idag och jag hade mina bästa kompisar på läktaren. Jag hade lovat de att göra mål så det var bara att sätta dit den, säger Granstedt.

Tjeckien försökte men Sverige är för bra. Stephanie Boberg gör sitt andra mål i matchen med ett snyggt skott upp i krysset och när väl Tjeckien kom i läge stod Emelie Frisk i vägen. Bland annat räddade frisk ett friläge.

– Jag tycker att när de har boll så hittar de inte så många lösningar på våran press och vi är bättre med boll och utan boll, säger Fjellstedt.

Sverige fick även möjlighet till spel i både boxplay och powerplay vilket förbundskapten Andreas Lundmark lyft fram som en viktig del inför finalen. Inget mål i powerplay och strax därefter reducering av Tjeckien. Sista perioden slutar 1-1 efter att Fjellstedt gjorts Sveriges mål. Slutresultat 7-1 och Sverige är vidare till VM-final mot Finland.

– Det pirrar redan nu i kroppen och jag tror det kommer bli svårt att sova inatt. Jag är riktigt laddad, säger Alice Granstedt som inte vill ha en repris på VM-finalen 2015.

– Jag känner att för kroppen och hjärtat så är det skönast om vi drar iväg redan från start.

TV: Alice Granstedt firade till bästa kompisarna på läktaren: ”Jag chansade att de var någonstans i högen” 

TV: Fjellstedt: ”Skönt på ett sätt att vi får sättas på prov”

TV: Var Sveriges 1-0 över mållinjen? 

BILDEXTRA: Se de bästa bilderna från semifinalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar