Foto: Skärmbild/Idrottsfoto
FC Helsingborg

”Extra skönt att vinna över JIK”

Seger för Helsingborg över Jönköping med 4-3. 1 mål och 2 assist av Andreas Lindholm. – Eftersom jag är från bygden så är det speciellt att möta Jönköping, säger Lindholm.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
FC Helsingborg
4 - 3(1-2, 1-0, 2-1)
Jönköpings IK

Historien från derbyt mot Höllviken var på väg att återupprepa sig för Helsingborg. Ledning med två mål och direkt efter att Jönköping tagit timeout kom reduceringen. Helsingborg lyckades dock den här gången hålla undan och det mycket imponerande då laget inte kunde byta spelare sista tre minuterna.

– Extra skönt med seger eftersom slutet blev som det blev. Jönköping har boll och tryck så vi måste spela med samma fem gubbar i tre minuter och står på knäna. De har massa chanser på slutet och det hade kunnat bli som mot Höllviken. Men vi håller undan, säger Helsingborgs Andreas Lindholm.

Underläge för Helsingborg efter den första perioden.

– Innan matchen så berömde jag Jönköping för att de spelar rolig innebandy men det får jag ta tillbaka idag. De vill inte anfalla alls i den första perioden och bara spela på våra misstag. I andra går vi upp och fiskar med en gubbe och de tvingas fram mer vilket öppnar upp. Vi blir mer spelförande och höjer oss.

4-3 till Helsingborg där Lindholm gjorde 1 mål och 2 assist. Lindholm som kom till Helsingborg inför den här säsongen från Hovslätt har förutom i Hovslätt även spelat i Östra SK, Husqvarna och moderklubben Fagerhult. Allt rivalklubbar till Jönköping.

– Alltid kul att kunna bidra med poäng. Eftersom jag är från bygden så är det speciellt att möta Jönköping. Klart det är extra skönt att vinna över JIK, så är det ju, avslutar Lindholm.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar