Sverige

Så mycket får landslaget i bonus efter VM-guldet

Nytt svensk VM-guld vilket även resulterar i en guldbonus.

Det blev en dramatisk avslutning på VM-finalen i Bratislava. 5-5 efter full tid och efter en spännande förlängning som svängde fram och tillbaka lyckades Sverige, på straffar vinna sitt sjätte raka VM-guld. Stora guldhjältar i Sverige blev Amanda Delgado Johansson och målvakten Sara Hjorting. Någon stor guldbonus får dock laget inte.

– Bonusen är på 5000 SEK, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Förutom bonusen får landslaget även ersättning för sin förlorade arbetstid.

– Spelarna har rätt till förlorad arbetsersättning upp till 1100 SEK per arbetsdag.

Sett ur ett större idrottsperspektiv pågår en diskussion kring ersättningar för landslagsspel. I Norge så gick det norska herrlandslaget ner i ersättning för att ge damlandslaget samma ersättning för landslagsspel. Även handbollslandslagen där damlandslaget nu spelar VM har fått uppmärksamhet för att herrarna sänkt sin lön för att damerna ska få samma ersättning. I innebandyn har ersättningen dock alltid vara samma för herrar och damarna.

– Ersättning/bonus är samma för dam och herr och har varit så under alla år, säger Lindström.

Landslagschef Joakim Lindström som gärna hade sett en större seger i finalen än på straffar.

– Kanske det mest kompletta laget vi någonsin haft. Aggressivt, girigt där alla behärskar flera roller på planen. Tekniskt sett otroligt skickliga. Jag unnade dem verkligen en större marginal i finalen med tanke på hur bra denna VM-resa över två år har varit, säger Lindström.

TV: Se det dramatiska straffavgörandet

BILDEXTRA: Här firar Sverige guldet med segerbankett

TV: Känslosam förbundskapten efter sista matchen med laget 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar