Foto: Jonathan Rudman
Sverige

”Jag efterfrågade en hjärtstartare i sändningen”

Innebandykommentatorn Lars Lindberg summerar VM som bjöd på en dramatisk avslutning.

TV4:s kommentator Lars Lindberg var på plats under hela VM i Bratislava där han fick med sig flera minnen.

– Förutom finalen så är mitt starkaste minne när hela laget firande Ida Sundbergs mål. Man blir varm i hjärtat när man tänker på det och det var fint att se andra blir så glada för någon annans skull. Det var väldigt varm och humant. Man märkte på henne efter i intervjuerna hur skönt det var att få göra målet. Sedan har Ida en glädje som smittar av sig på alla. Det såg man inte minst när hon och Isabell Krantz dekorerade sitt rum. De är galna på ett positivt sätt.

Hur var det att kommentera finalen?

– Det är jättesvårt att säga om man gör en bra insats eller inte i en sådan här match med sådan spänning. Spänningen blir påtaglig för oss och ut till tittarna och det blir en känslomässig storm. Underhållningsmässigt och dramaturgiskt så var det en fantastisk final som jag tror gick hem även i rutan.

Pulsen?

– Jag tror till och med att jag efterfrågade en hjärtstartare i sändningen. Det blir så påtagligt när Sverige varit så överlägsna och sedan får en motgång för att senare studsa tillbaka och vinna. Att visa att man kan hantera den motgången imponerar. Hatten av till Amanda Delgado Johansson och Sara Hjorting som är de som avgör. Hjorting som dessutom gör några riktigt bra räddningar av systrarna Kauppi i förlängningen.

Förutom att följa Sveriges matcher så gjorde Lars flertalet reportage under VM. Dessutom kommenterades båda semifinalerna och bronsmatchen.

– Slovakien överraskade och framförallt i mot Finland. De imponerade och det var kul att se en relativt ny innebandynation presentera sig. Jag har sett de väldigt lite tidigare och de gör det väldigt bra. Sedan måsten jag såklart nämna Cecilia Di Nardo som slår målrekord. Ett rekord som Corin Rüttimann sedan överträffar när hon i bronsmatchen visar hur viktig hon är för Schweiz framgång. Där var Tjeckien nästan och förtjänta av ett brons.

Vad har du säga om det landslaget som vann sitt sjätte raka VM-guld?

– Framförallt imponeras jag av att Sverige unisont är så extremt bra. Det finns inga svagheter i laget egentligen. Det är svårt att säga vad man kan utveckla på individnivå. Det som är kvar är att kunna prestera ännu bättre i en final när det gäller som mest.

Efter VM så har Lars även gett sig i striden för att buda hem Svenska Innebandyförbundets auktion av Anna Wijks VM-klubba och en signerad landslagströja som genomförs genom Musikhjälpen. Musikhjälpen som i år har som tema ”Barn är inte till salu” för att samla in pengar för motarbeta barnsexhandel. Vinner Lars budgivningen så ska tröjan ges bort till den som har bäst förklaring till varför innebandy är deras favoritsport.

– Jag ska se vad jag kan göra. Det var lite kul att jag häromdagen budade mot mig själv. Det kanske är det som är det vinnande konceptet. Jag var lite trött efter VM och min hjärna har uppenbarligen tagit lite ledigt så där satt jag och la bud högre än mitt eget, avslutar Lindberg.

Här kan du läsa mer om de olika insamlingarna

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar