Foto: Björn Sandberg
Endre IF

”Jag är väldigt nöjd”

Seger för Pixbo Wallenstam hemma mot Endre.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Pixbo Wallenstam IBK
6 - 3(1-1, 2-1, 3-1)
Endre IF

Pixbo Wallenstam till julledighet som serieledare efter att ha vunnit med 6-3 hemma mot Endre. I den första perioden var det Endre som var det bättre laget och tog också ledningen genom Sara Steen. Kvitterat genom Linda Andersson och 1-1 efter 20 minuter.

– Endre är hetare än oss. Vi gör inte vad vi kan i den här peroden och vi slarvar mycket. Endre är ett formtoppat lag som är vassa och vi måste verkligen vara på tårna. Gör vi inte jobbet så är Endre bättre. Vi måste komma ut starkare i nästa period, sa Pixbos Stephanie Boberg efter den första perioden.

Endre inledde den andra perioden i powerplay som blev mållöst. Istället dröjde det till knappt 10 minuter innan Jennifer Hellgren återigen gav Endre ledningen. Därefter påbörjade Pixbo sin vändning och med dryga minuter kvar gjorde Alicia Fylke sitt första mål i matchen till 3-2.

– Vi känns trötta och vi är inte med i närkamperna och slarvar mycket. I första kändes det som att vi var lite mer på hugget än vi är just nu. Vi måste tagga till och gå tillbaka till vårt spel, sa Sara Steen efter två perioder.

Istället för Endre kom tillbaka i matchen så gjorde Alicia Fylke två mål och fullbordade sitt hattrick Stephanie Boberg utökade till 6-2 och Endre lyckades bara få in en boll i spela 6 mot 5 i slutet av matchen. Slutresultat 6-3.

– Jag är jättenöjd. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Spelmässigt kan vi lite bättre och vara mer effektiva. Men sett till kamp, att vi sliter och gör saker noggrant så gör vi det bra idag, säger Pixbos tränare Per Tjusberg och summerar matchen.

– Första perioden är okej. Vi har inte spelat tillsammans på en måndag och haft två träningar. Vi visst att vi skulle vara tajmade i den första perioden men sedan så växer vi in i matchen. Vi städar av sista 10 i den andra perioden och första 10 i tredje på där vi är trygga. Det är mycket småsaker idag som är bra som kanske inte syns från läktaren. Sedan får vi gå på tre femmor och också och det är bra, avslutar Tjusberg.

Tre poäng till Pixbo som går på julledighet som serieledare.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar