Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
IKSU

Rönnby skrällde och bröt 16 matcher lång svit

För första gången på 16 matcher vann Västerås Rönnby över IKSU.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
IKSU
5 - 8(2-1, 1-3, 2-4)
Västerås Rönnby IBK

IKSU med 9 VM-guldmedaljörer i laget fick det tufft mot Västerås Rönnby som imponerade mot regerande mästarna. Inför matchen hade inte Rönnby vunnit över IKSU på 16 matcher. Senaste segern var från säsongen 2009/10.

IKSU gick till periodvila med 2-1 efter den första perioden. En ledning som vändes till ledning för Rönnby med 4-3 efter två perioder. Två mål med backhand av Rönnbys Elin Björkman.

– Jag vet inte vad som händer. Det är väl golfsvingen som sitter i. Jättekul att få sätta några eftersom jag har haft det lite tungt under säsongen, sa Elin Björkman efter två perioder till CMore.se och utvecklar:

– Nu är det bara gå in och köra det sista som vi har. Vi vet att IKSU är ett bra lag. Vi sa innan att vi ska försöka komma på kontringar men också försöka etablera lite spel. Det tycker jag att vi har lyckats bra med, sa Björkman.

Elin Björkman fullbordade sitt hattrick i början av den tredje perioden. Efter det utökade Jonna Sjöberg som inte kom med i VM-truppen till 3-6. IKSU:s VM-spelare Emelie Wibron och Amanda Delgado Johansson skapade viss spänning efter två reduceringar. Rönnby skulle dock hålla undan och på ett imponerade sätt bryta den 16 matcher långa sviten och vinna. Seger med 8-5.

– Det känns sjukt skönt just nu. Ha den här hemresan känns inte så jobbig nu. Jag tycker att det främsta idag är att vi visar att stort hjärta. Vi är spelsugna efter tre veckors uppehåll. Riktigt kul att vinna idag, säger Rönnbys Elin Björkman.

IKSU:s tränare Magnus Norrman kunde inte säga exakt vad det var som hände i IKSU idag.

– Det är många anledningar idag. Ett är att vi inte stämplar in. Vi förlorar alla närkamper och löpdueller. Jag trodde vi var mentalt starkare. Rönnby gör det fantastiskt bra och visar att motivation slår klass, säger Norrman.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar