Martin Jendrisak var inte nöjd över efter att Linköping fått ett mål bortdömt Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Tycker inte domarna håller pall när det hettar till”

Förlust för Linköping hemma mot Pixbo efter att Linköping hämtat upp underläge 3-6 till 6-6. En upphämtning som inte räckte då Pixbo avslutade matchen med två mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Linköping IBK
6 - 8(1-1, 2-3, 3-4)
Pixbo Wallenstam IBK

Det bjöds på en jämn match i Linköpings sporthall när tabellfyran välkomnade tabelltrean inför 648 åskådare. En match när Linköping hämtade upp ett 3-6 underläge till 6-6 för att sedan förlora efter ytterligare två mål av Pixbo.

– Det känns som det är en ganska jämn match tills vi släpper ett i eget powerplay. Där får de övertag. Sedan lyckas vi visserligen jobba oss tillbaka men jag tycker inte domarna håller pall när det hettar till på slutet. Vi har en inne också som de dömer bort. Vi skapar mest sista 10 och är på gång men det speglar inte frislag och utvisningar. Sedan skapar vi för lite i 6 mot 5, summerar Linköpings Martin Karlsson matchen.

Det hänger på domarna idag?

– De gör det jättebra i första perioden. Men när det hettar till lite så klarar de inte det idag. De har någon billig tvåa också men idag tycker jag att vi blir mer drabbade i den här matchen. Sedan avgörs ju inte matchen där utan när vi släpper ett i powerplay.

Målet som Karlsson återkommer till är ett insläppt mål i powerplay i början av den tredje perioden. Pixbo får Martin Ojaniemi utvisad vid slutsignal i den andra perioden vid ställning 3-4. Ett ypperligt läge för Linköping att komma ikapp.

– Vi sitter i omklädningsrummet och pratar om att vi har ett bra läge att gå ut i tredje och vända ett underläge. Sedan får vi käftsmällen direkt. De gör 6-3 av bara farten och det blir jobbigt. När vi väl kommer ikapp så kommer nästa psykologiskt jobbiga mål när jag kommer inte från utvisning.

Trots det insläppta målet och ytterligare ett kommer Linköpings ikapp till 6-6. När Martin Karlsson entrar planen efter 2 minuter utvisning gör Pixbo 6-7 för att senare även göra 6-8 och ta tre poäng. Trots förlusten är Linköping kvar på fjärde plats i tabellen.

– Jag tycker vi har fått ihop det bra. Vi var lite ostabila i början och vann varannan match. Men sett över hela säsongen har vi gjort det väldigt bra med mycket nytt folk. Jag är absolut nöjd med var vi ligger och vad vi presterat, säger Karlsson om säsongen i sin helhet. Karlsson som inför matchen skrev på ett nytt treårskontrakt med Linköping.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar