Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

”Jag måste haft jätterätt i att de är trötta”

Umeåderby ikväll och Dalens Patrik Rokka som är tillbaka efter sjukdom tror på en roligare match. – Jag tror dock de blir en bättre och roligare match nu när Thorengruppen har börjat få lite struktur i laget, säger Rokka.

Umeåderby ikväll utan derbykänslor för Dalens Patrik Rokka.

– För mig så finns det inga derbykänslor ikväll utan det är som vilket lag som helst. Enda gången jag har lite extra känslor är när vi möter Falun. Jag tycker annars att det har varit väldigt lite med uppsnack och nästan lite avslaget för att vara derby, säger Rokka.

 

När Dalen under försäsongen vann över Thorengruppen skickade Rokka iväg en pik om att Thorengruppen såg trötta ut. Någon han håller fast vid.

– Jag måste haft jätterätt i att de är trötta. 7 poäng på 17 omgångar säger väl det mesta. De har väl steppat up någon nivå och vi får se nu under ”Dille” (Daniel Jernberg) om han fått mer ordning på det. Han är ju vettig och vet vad som krävs på den här nivå.

Vad tror du om matchen? 

– Det blir kul. Det blir säkert lite mer avvaktande i början. Det är ju ändå derby och man vill verkligen inte förlora. Jag tror dock de blir en bättre och roligare match nu när Thorengruppen har börjat få lite struktur i laget.

I det tidigare derbyt den här säsongen gjorde Rokka en assist. I våras när lagen möttes gjorde han hattrick.

– Jag brukar trivas i derbyn om det blir mycket folk. Nu har jag varit sjuk i två veckor och knappt spelat. Idag hoppas jag kunna spela hela matcher och då kommer det nog bli bra spel.

Rokka som startar på två femmor ikväll har haft en höst störd av sjukdomar.

– Jag började säsongen ganska bra. Efter det har det var sjukdomar och annat som stört och jag har inte kunnat köra 100%. Jag tror inte jag har tränat en hel vecka på hela hösten. De ska bli skönt med lite julledighet så att man kan vila upp sig och komma tillbaka i bättre slag efter jul, säger Rokka.

Matchstart 18:30.

LÄS MER: ”Vi måste börja ta poäng om vi ska hålla oss kvar”

TV: Uppsnack inför ”Slaget om Umeå”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar