FC Helsingborg

Finske stjärnan lämnar Helsingborg

Finske landslagsmannen lämnar Helsingborg och flyttar hem till Finland.

Juha Kivilehto, sportchef och back i FC Helsingborg slutar i Helsingborg och flyttar hem till Finland skriver Helsingborg på sin hemsida.

”Juha lämnar redan nu och kommer därmed inte fullfölja resten av säsongen. Det är familjeskäl som ligger bakom flytten hem till Finland. Detta är ett beslut som han funderat på länge och klubben står därför redo när det idag blev realitet. Juha kommer saknas på plan men även i sin roll som sportchef. En ny sportgrupp har redan blivit tillsatt som jobbar på förstärkningar, både långsiktigt och kortsiktigt.

Vi vill passa på att tacka Juha för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden”

Välmeriterade Kivilehto som var med i det finska landslaget som tog VM-guld förra året kom till Helsingborg säsongen 2009/10 och spelade till och med säsongen 2011/12. 2015 kom Kivilehto tillbaka till Helsingborg där han senaste säsongen även haft rollen som sportchef. Förra säsongen gjorde han 7 mål och 5 assist i grundserie och slutspel. Den här säsongen har det blivit 1 mål och 5 assist. Målet kom i senaste matchen mot Mullsjö vilket du kan se i spelaren ovan. En match som också blir Kivilehtos sista i Helsingborg.

– Jag kommer fortsätta att spela, men vet ej var ännu. Det beslutet tar jag efter jul, säger Kivilehto till Helsingborgs Dagblad. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar