Foto: Idrottsfoto
FC Helsingborg

”En framtida landslagsspelare”

FC Helsingborgs 17-årige Fredi Petersson har skrivit nytt a-lagskontrakt. – Han kan vara en center vi kan bygga ett lag kring, säger klubbchef Fredrik Azelius.

Tungt tapp för FC Helsingborg när Juha Kivilehto i veckan bestämde sig för att lämna. En desto gladare nyhet för Helsingborg är att 17-årige Fredi Petersson som imponerat i årets SSL har skrivit på ett treårskontrakt.

– Ja herregud vad ska man säga. Han är 17 år och spelar som att han varit i SSL i 3-4 år redan. En otroligt mogen spelare som tar för sig och inte bryr sig om vem han spelar med eller mot. Han kör sitt race och är i min ögon en framtida landslagsspelare, säger FC Helsingborgs klubbchef Fredrik Azelius.

En spelare att bygga ett framtida Helsingborg kring? 

– Linus Nordgren kom ju in när han var 18 år. Men att sätta den pressen nu är inget vi gör utan vi tar det i lugnt takt. När jag blickar framåt så ser jag att han kan vara en center vi kan bygga ett lag kring. Han är ju uppvuxen i Helsingborg och spelat i FCH hela sitt liv, på så sätt en perfekt spelare att fortsätta bygga kring.

I debutsäsongen i SSL har Petersson gjort 1 mål och 1 assist. Samtidigt spelar han i JAS där han gjort 4 mål och 6 assist på 6 matcher.

Hur jobbar ni med hans utveckling för att kunna bli den spelaren ni önskar? 

– Han lyssnar mycket på Mika (Kohonen) och även Linus (Nordgren). Mika har han ju dessutom i skolan och träffar varje dag så där lär han sig nog väldigt mycket.  För oss gäller det att vara lite försiktiga och skynda långsamt. Det är viktigt att ha dialog och förståelse att han kanske inte alltid spelar när vi går ner på folk. Det är också viktigt för oss att han spelar med JAS-laget och sin egen ålder. Vi tror på det långsiktiga och att inte koppla bort från där han är i ålder. Det är ju ett JAS-lag som han förhoppningsvis ska vara med och leda till framgångar, avslutar Azelius.

Petersson själv är även inne på samma två spelare när han till Helsingborgs Dagblad berättar om hur det är att spela och träna med sina förebilder.

– Jag har kollat på Linus och tycker att han har en fantastisk spelstil. Sedan såklart Mika. Det är mest de två. Mika snackar hela tiden och styr en rätt i allt han gör. Där är riktigt mycket jag kan lära mig och ta med mig. Det är perfekta förutsättningar, säger Petersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar