Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

AIK:s klacktomte på väg tillbaka i spel

AIK:s Kevin Haglund som rehabiliterar sig från sin hjärtsäcksinflammation har den senaste månaden varit en aktiv hejaklackstomte. – "En klack i hallen" är en favoritramsa, säger Haglund.

Kevin Haglund fick i november det tunga beskedet att han drabbats av hjärtsäcksinflammation. Efter en dryg månad har han nu fått börja röra på sig. Men under tiden har han inte varit helt bortkopplad från innebandyn i AIK. Haglund har varit ett positivt inslag på läktaren, frisk hejandes på sitt AIK iklädd en full tomtedräkt.

– Det började egentligen förra säsongen under en match med Salem. Jag skadade foten och kände att jag ville bidra på något. Tomtegrejen blev en kul grej och nu när jag fick börja vara lite mer aktiv kände jag att det var ett kul sätt att bidra. I början satt jag ju som en zombie på läktaren. Att vara tomte är mycket roligare och man är mer med i matchen.

Hur har responsen varit? 

– Det är många som kommit fram och tycker det är kul och det har blivit bra drag också. Jag ju kört tre matchen och den roligaste var nog borta mot Örebro när jag åkte iväg och körde helt själv. Senast mot Storvreta var också kul då de hade med en egen klack och jag fick hjälp av några tomtar. Det var slutspelskänsla.

Har tomten någon favoritramsa?

– ”En klack i hallen” är en favoritramsa.

Förutom att Haglund har kunnat vara aktiv på läktaren har han nu fått tillåtelse att börja resan tillbaka till planen.

– Jag har börjat träna jättelugnt. Det är knappt att vi kan kalla det träning ens. I början så värmde jag mest upp men nu har jag även kört några övningar och lite fyra mot fyra.

När tror du att du kan vara tillbaka? 

– Jag hade en personlig målsättning att vara tillbaka den tredje januari men som det känns nu kommer det inte bli så. Jag har haft kontakt med läkare som sagt att jag inte kan köra för fullt förrän om cirka tre veckor så nu handlar det mer om att ta det dag för dag. Jag ska verkligen inte komma upp i maxpuls ännu och döda mig själv utan tar det sakta för att mjukt föra på kroppen och boll.

Numera jobbar Haglund som vanligt. Inledningsvis av sin vila var han dock liggandes och då spenderade han mycket tid med att kolla på serier.

– Jag är uppe i 20 säsonger totalt nu. Walking Dead som jag såg nu senast är favoriten.

Avslutningsvis, hur firar tomten jul och och vad står på önskelistan?

– Det blir hemma med familj på söndagen och på måndagen med syriansläkten. Vi firar ju även den 25:e. Någon dans kan det säkert bli. På önskelistan står såklart en vinst mot Falun i mellandagarna, avslutar Haglund.

Förutom tomtedräkten har Haglund även utmärkt sig i sin första säsong i SSL genom sin måldans.

TV: Haglunds första SSL-mål firas med dans

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar