Foto: Per Wiklund
AIK IBF

AIK lånar in spelare från division 2: ”Skicklig offensivt”

AIK presenterar nyförvärv på julafton.

AIK IBF och Nykvarn IBF Ungdom har kommit överens om att anfallaren Oscar Janthe lånas ut från Nykvarn till AIK.

– Oscar är en offensivt skicklig spelare med ett mycket bra spelsinne och ett vasst avslut som vi hoppas att få se mycket av i AIK inom kort, säger Mikael Nordström, Sportchef i AIK IBF i ett pressmeddelande.

Oscar Janthe anslöt till Nykvarn IBK Ungdom denna säsong från Allsvenska Onyx och har på nio matcher gjort hela 47 poäng (20+27). Förra säsongen har poängmakaren svarade han för 50 poäng och innan dess Salem i Allsvenskan Norra där han gjorde 46 poäng.

– Oscar har varit en av våra absoluta nyckelspelare i Nykvarn, det är mycket skojigt att se att vår filosofi att utveckla spelare nu kan befästas genom att Oscar får chansen i AIK och SSL, världens bästa liga, säger Thomas Andersson, Sportchef i Nykvarn IBF Ungdom.

AIK:s sportchef är mycket nöjd med att Nykvarn lånar ut sin poängkung till ”Gnaget”.

– AIK vill passa på att tacka Nykvarn IBK Ungdom för ett mycket positivt bemötande och professionell hantering vilket vi i AIK hoppas kan leda till ytterligare utbyte mellan klubbarna i framtiden, avslutar Mikael Nordström.

Efter jul duggar matcherna tätt för AIK och det tuffa spelschemat kräver en bred trupp.

– Janthe är skicklig offensivt och med spelare som Sebastian Johansson och Kevin Haglund på skadelistan samt Oskar Karlsson som nu satsar på studierna istället för innebandy så är det bra för oss att få in en tung forward i truppen, säger tränaren Magnus Jäderlund.

Det framgår inte av pressmeddelandet hur länge AIK låntar in Janthe.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar