Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBK Dalen

”Det här var verkligen på tiden”

Senast Örebro vann under ordinarie tid var i den sjätte omgången mot Dalen. När lagen möttes i returen i omgång 20 vann Örebro igen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
2 - 4(1-1, 1-2, 0-1)
Örebro Kings

Örebro som inledde säsongen imponerande hade inför kvällens match mot Dalen inte vunnit på 10 matcher. Då mot Höllviken i förlängning. Mot Dalen som var senaste laget som Örebro vann över under ordinarie tid i omgång 6 skulle en ny trepoängare komma efter seger med 4-2.

– Ja vad ska man säga, äntligen. Det här var verkligen på tiden, säger Örebros Simon Palmén.

Örebro tog också ledningen och tidigt i den andra perioden utökade man densamma med två snabba mål till 3-1.

– Det kändes som att vi fick mål i rätt lagen. Vi tar ledningen från start och sedan behöver vi inte känna någon stress.

Efter att Ketil Kronberg reducerad i den andra perioden skulle Simon Palmén i den tredje fastställa slutresultatet 2-4 och 3 poäng till Örebro.

– Vi får matchen dit vi vill idag. Vi hade med oss en seger mot de hemma och visste hur vi skulle spela. Vi styr tempot bra och drar ner när vi behöver och kan även växla upp. Att vi gör mål i rätt lägen gör att vi kan spela mer på resultatet. Jag tycker att vi följer matchplanen perfekt idag och tar tre otroligt viktiga poäng.

Palmén som håller med om att det börjar märkas en effekt efter det tränarbyte Örebro gjorde under hösten.

– Vi fick ju ingen direkt effekt av det men vi har jobbat hårt på vissa detaljer och det tycker jag börjar märkas nu. Känslan är att vi börjar få bättre koll på hur vi vill spela och den här segern betyder mycket. Det är ju inte svinkul att förlora och motivationsmässigt betyder det här mer än tre poäng, säger Palmén.

Segern innebär att Örebro nu har 2 poäng upp till Sirius och AIK på säker mark i tabellen. Båda de lagen dock med klart bättre målskillnad.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar