F Grupp 2

Inför SDF-SM – Gotland F16

Genomgång av Gotlands F16 inför SDF SM 2018.

Inte ett distrikt som kan skryta med sina framgångar direkt, vilket dock är förståeligt. Man brukar ha det tufft i gruppspelet och har under de senaste åren placerat sig i botten av grupperna med en ganska svag målskillnad. Man får precis som vissa andra distrikt, istället hitta andra mål som kan vara rimliga att uppnå. Förra året blev det på nytt tufft, men man hade med flera spelare födda 2001 som fått känna på miljön mot de tuffare distrikten.

Till det här SM:et så har man egentligen inte haft några direkta uttagningar, utan har istället plockat med sig de spelarna man har tillgängliga i princip. Utbudet av spelare är såpass tunt på Gotland jämfört med många att man inte på långa vägar har samma förutsättningar. Gotland har rätt att använda sig av spelare födda 2002, hela 75 % av truppen får vara ett år yngre. Förra året fanns det flera 01:er med i truppen för 00:er och så är det även denna gången.

Om man ser till föreningar och serier så är ju Endre IF den största föreningen på damsidan på ”ön”.  Om vi tittar serier så återfinns en del av lagen i Södermanlands serier, t.ex. Endre U som spelar i divison 1 där och Endre har även ett JAS-lag som ställs mot lag från Linköping och Stockholm bland annat. Om man ser till de mer lokala serierna så blandas det enormt i åldrar och även att tjejer möter killar. I princip hela truppen är spelare från Endre som alltså till vardags spelar JAS eller division 1 överlag.

Ledare för laget blir Stockholmsinflyttade Albin Skur, tillsammans med Endres Emma Ahlqvist vilket får ses som en mer än godkänd ledarduo.

Man kommer spela med Skåne, Norrbotten, Småland och Västmanland vilket får ses som en relativt tuff grupp med tanke på distriktens historik och storlek.

En spelare att följa:
Julia Wiklund – En stabil målvakt med en trygghet i sin grundposition och är snabb i sina förflyttningar. Blir viktig i de bakre leden för att sprida lugn till resterande delar av laget.

Truppen:
Julia Wiklund, Endre IF
Selma Wikström, Östergarns IK
Alva Martell, Endre IF
Elin Klintberg, Endre IF
Elin Torsson, Endre IF
Elsa Roos, Endre IF
Hanna Alvesborg, Endre IF
Helena Elstrand, Endre IF
Isabell Kotz, Endre IF
Iza Gernt, Endre IF
Julia Svärdh, Endre IF
Nora Lindholm, Endre IF
Sara Söderstrand, Endre IF
Sara Thunegard, Klintehamns IK
Tilde Roswall, Endre IF
Wanna Nyberg, Endre IF
Wilma Tofften, Endre IF

Albin Skur från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
–  Vi räknar med en del försvarsspel, där vi kommer att spela 2-1-2. Vi vill vara så noggranna och uppoffrande i egen zon som det bara går. En hel del ”täcke skott” som det heter på gotländska.
I offensiven vill vi vara modiga, utmana mycket och ta tillvara på kontringar. Vi har även pratat om hur viktigt det är att vara kylig med bollen i rätt lägen.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Inga mål för resultat i turneringen, nej. Deltagandet i SDF-SM handlar till hundra procent för oss om individuell utveckling för varje spelare, och att det ska bli ett kul minne för dem som åker med! Vi har lite speciella förutsättningar på Gotland, om man jämför med andra distrikt. Det finns 14 st 01:or på Gotland som spelar innebandy. 

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Hoppas på rolig innebandy, mycket fart, spelare som tar för sig och inte lika mycket uppställt spel och back-back. 

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Självklart finns det massor i laget som är värda att kika på, men för att nämna två, då dem ska till Umeå och göra tester med RIG: Julia Wiklund, MV och Isabella Kotz, back.Julia är en ambitiös, noggrann målvakt med fin teknik och ett skönt lugn mellan stolparna. Isabella är en allroundback som kan göra det mesta, grymt bra spelsinne, bra med bollen och jobbar alltid hårt.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Helt ärligt har jag ingen aning. Skåne bör nog vara bra, och samma med Småland. Stora distrikt med många fina föreningar, avslutar Skur. 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar