P Grupp 2

Inför SDF-SM – Halland P16

Genomgång av Hallands P16 inför SDF-SM 2018. Halland som spelar i grupp 2.

För ett par år sedan så kunde Halland skörda framgångar under samma säsong när man i HJ17 tog ett silver efter en finalförlust mot ett överlägset Östergötland och tidigare under året tog ett brons i P15-klassen. Detta var säsongen 13/14 när det var kullarna 96 och 98 som spelade SM. Halland som hör till ett av de mindre distrikten fick även ha med underåriga spelare. I det äldre laget fanns då namn som Anton Birgersson, Tobias Jernsand och Oliwer Olsson. I det yngre finner vi namn som Joel Birgersson och Philip Subiabre, fem namn som representerat Warberg i antingen SSL eller som det är numera, i Allsvenskan södra.


Ledare för de båda lagen var ingen mindre än Jonathan Håkansson som varit Warberg trogen under flertalet säsonger och roddat både JAS, division 2 och varit stand in i A-laget också vid ett par tillfällen. Nu leds laget istället av Sebastian Kruuse, tillsammans med Andreas Nordenvall och Peter Sjögren. Välmeriterade namn med andra ord.

Att Warberg dominerar dessa trupper friskt är inte jätteovanligt, där vi finner Onsala, Varla, Halmstad, Vinberg, Tvååker och Träslövsläge som ett par andra föreningar som finns i distriktet som brukar synas med inslag med jämna mellanrum. I denna truppen finner vi även spelare från Sandö, Särö, Kustens och Puma. Warberg har haft ett par starka kullar genom åren, men 01-kullen ser något glesare ut jämfört med t.ex. 98 och 00-kullarna som kommit fram.

Ett par av spelarna har fått chanser att representera sina lag i division 2, en ganska svag division i just detta distriktet, men annars är det återkommande spel i olika juniorserier som t.ex. JAS eller de mer lokala.

Förra året kom Halland på en tredjeplats i en tuff grupp där man mötte både Stockholm och Södermanland, de båda finallagen. Nu spelar man i en grupp tillsammans med Göteborg, Värmland, Norrbotten och Jämtland/Härjedalen.

En spelare att följa – Albin Bengtsson. En offensiv spelartyp med bra fart under fötterna och ett bra skott. Lär matchas i de flesta spelformerna och vara viktig om laget ska störa de förväntade topplagen.

Truppen:
Erik Ljungberg, Särö IBK
Linus Oskarsson, Warberg IBF
Milton Fernström, Halmstads IBK
Linus Svensk, Kustens IF
Pontus Persson, Kustens IF
Alexander Siewers, Onsala IBK
Jesper Jarl, Onsala IBK
Carl-Johan Preis, Onsala IBK
Isak Peterson, IBK Puma
Daniel Alsén, Sandö IBK
Hugo Carlsson, Träslövsläge IF
Petter Olsson, Varla IBK
John Svensson, Vinberg IBS
Albin Bengtsson, Warberg IBF
Arvid Rydström, Warberg IBF
Ivar Öhrling, Warberg IBF
Rasmus Wiklund, Warberg IBF
Sondre Lindqvist, Warberg IBF
Theo Berntsson, Warberg IBF

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar