P Grupp 3

Inför SDF-SM – Västernorrland P16

Genomgång av Västernorrlands P16 inför SDF SM.

Ett guld finner vi för Västernorrland, en medalj som bärgades säsongen 10/11 i P15-klassen samt ett silver ett par år tidigare i HJ17-klassen. När guldet togs så är det trots allt en ganska anonym trupp om man ser till vart spelarna finns i nutid. Dalens rightback Markus Lindström var en av de som var delaktiga, annars är det mer spelar som Carl Åkersten och Joel Nyh som cirkulerat i Sundsvallsklubbar som Ankarsvik och Granlo vilket många av spelarna i den truppen gjort.

Granlo är distriktets ”storklubb” under de senaste åren och som har ett par säsonger i SSL. Säsongen 14/15 tog man ett silver i USM med kullen 98:er, men trots det lyckades inte Västernorrland med spelare från just denna kull ta sig vidare till slutspelet i HJ17-klassen när det för sista gången spelades, då i Linköping. Granlo är ju för övrigt en klubb som haft spelare som Martin Östholm, Johan Samuelsson och Robin Nilsberth i föreningen innan de tagit klivet till större klubbar.

Utöver just Granlo så hittar vi klubbar som IBK Sundsvall och Sundsvall Ungdom, Ankarsvik och Örnsköldsvik i distriktet. Flertalet stabila division 1-klubbar och ganska många föreningar på samma yta som slåss om distriktets duktigaste spelare. I den här truppen så finner vi spelare från en mängd varierande klubbar, men att Ankarsvik är erkänt starka i den här kullen är ingen nyhet.

Förra året var det tungt för Västernorrland som kanske hade en av sina svagaste kullar på länge. Man lyckades bara ta en poäng i gruppen efter ett kryss mot Halland, men det ska tilläggas att man hamnade i turneringens tuffaste grupp med båda finalisterna Stockholm och Södermanland.

Nu kommer man spela i grupp 3 med Småland, Hälsingland, Västmanland och Västerbotten, en på nytt tuff grupp där Småland ses som en favorit till att kunna ta guldet.

En spelare att följa – Joel Vågeteg. En tvåvägscenter som har en fin förståelse och läser spelet oerhört bra. Är oerhört nyttig i defensiven, men gör trots det en hel del poäng. Kan bilda en vass kedja med bland annat Jonas Grahn under SDF-SM.

Truppen:
Linus Ringblom, Klockarbergets IBK
Wille Swedin, IBK Härnösand
Carl Forslund, Timrå IBC
Emil Brännström, IBK Sundsvall
Filip Hedman, Ankarsviks BK
Oscar Nilsson Böös, IBK Sundsvall
William Östling, Ankarsviks BK
Willy Sedin Örnsköldsviks IB
Axel Hjälm, Timrå IBC
Filip Göthe, Timrå IBC
Filip Sundin, Ankarsviks BK
Filip Svensson Klockarbergets BK
Hampus Svensson IBK Härnösands
Joel Vågeteg, Ankarsviks BK
Jonas Grahn RIG Umeå
Jonny Swahn, FBC Lo
Marcus Alm, Timrå IBC
Måns Boman, Klockarbergets BK
Sondre Molander Nymo, Ankarsviks BK
Viktor Berglund, Ankarsviks BK

Mikael Nilsson från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Effektivt, smart och ganska tunga då vi har många fysiska spelare som har en gedigen innebandykunskap. 

Vad har ni för mål uppsatta?

– Ta oss vidare från gruppen, Vi tror på vår trupp, vi har en bra chans. Kommer ta en match i taget men vi helt är inställda på att vara med och kriga om bra placeringar sista dagen.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?

Svårt att säga.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Jonas Grahn RIG Umeå, Axel Hjälm Timrå IBC, Joel Vågeteg Ankasviks BK och William Östling Ankarsviks BK. Fyra innebandyspelare med en hög lägstanivå, Bra speluppfattning i båda riktningarna och vassa avslutare.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

– Småland som är seedade får räknas som favoriter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar