Foto: Jens Sehlstedt
P Grupp 3

Inför SDF-SM – Småland P16

Genomgång av Smålands P16 inför SDF-SM 2018.

Förra året blev det ett brons för Småland då man mönstrade en stark 00-kull med en stor stomme från Jönköping, kombinerat med ett par andra kvalitetsspelare från bland annat Vöikers.

Det är ingen nyhet att Småland har varit ett framgångs distrikt där man t.ex. tog tre raka brons i P15-klassen när den fanns, från säsongen 11/12 till 14/15. Under dessa år så hade man även ett silver och två brons i HJ17-klassen och ni förstår distriktets styrka.

Det är just föreningar som Jönköping, Vöikers och Kalmarsund som varit relativt dominerande, även om Gränna, Westervik, Craftstaden och Hovslätt även haft sina inslag emellanåt. Just för 01-kullens del så har Hovslätt varit ett dominerande lag både i distriktet, men även i Sverige under flera år. Där har man haft tuff konkurrens av en duktig kull från Vöikers, en kull som nu är splittrad och där flera namn istället tog klivet över till Hovshaga. Just Hovshaga är starkt representerade på grund av detta då namn som Rasmus Carlsson, Ludvig Öberg och Samuel Hancke spelade i Vöikers under fjolåret som numera går under Växjö U.

Wille Knuthas från Hovslätt gjorde succé redan förra året i JAS och kunder under försäsongen spela träningsmatch med Mullsjös SSL-lag, likt även Leo Olsson från samma förening gjorde när man mötte Örebro och gjorde varsitt mål. Klass! Många duktiga spelare finns det i truppen och många som är tongivande i sina JAS-lag. Om man får ihop laget så ser nog många det här gänget som en förmodad toppkandidat.

Småland kommer spela i grupp 3 mot Västerbotten, Västmanland, Hälsingland och Västernorrland och kommer nog enligt de flesta få bära ett ganska tungt favoritskap.

En spelare att följa – Wille Knuthas. Lovordad av bland annat Johan Kihblom i Mullsjö och det är inte så konstigt. Rightad forward/center med en bred verktygslåda. Har en oerhörd bollkontroll, är snabb i vändningarna och svår att ta bollen av runt sargerna. Har ett bra dragskott och kommer nyttjas i de flesta spelformerna för att få ut maximalt.

Truppen:
Timmy Kvist, Craftstadens IBK
Andreas Lennartsson, Craftstadens IBK
Alex Noah, Hovshaga AIF
Alvin Lindell, Hovshaga AIF
Hampus Svensson, Hovshaga AIF
Rasmus Carlsson, Hovshaga AIF
Linus Lagerqvist, Hovshaga AIF
Samuel Hancke, Hovshaga AIF
Ludvig Öberg, Hovshaga AIF
Philip Axelsson, Hovslätts IK
Anton Elmquist, Hovslätts IK
Wille Knuthas, Hovslätts IK
Leo Olsson, Hovslätts IK
Simon Eriksson, Hovslätts IK
Adam Wikner, IBF Tranås
Joel Ronnemo, Jönköpings IK
Måns Eskilsson, Jönköpings IK
Emanuel Toftgård, Värnamo IK
Arvid Borg, Växjö IBK Utveckling
Johannes Hultmark, Växjö IBK Utveckling

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar