F Grupp 1

Inför SDF-SM – Halland F16

Genomgång av Hallands F16 i SDF SM 2018.

Ett guld och ett brons kan Halland stoltsera med på flicksidan i SM-sammanhang, men det var mer än 20 år sedan när detta med SM-spel var helt nytt i princip. Man har dock resultat som är mer än godkända där man t.ex. under säsongen 14/15, tog sig till slutspelet och väl där förlorade med uddamålet mot Värmland i kvartsfinalen. Ett Värmland som sedan vann hela turneringen till sist. Då var det kullen med Warbergs duktiga 99:er som var i täten, med bland annat Andrea Envall och Jonna Bergemyr.

I detta SM som stundar så har Halland rätt att använda sig av 50 % födda 02:er i truppen, men har valt att inte använda det i detta sammanhanget. Inte helt oväntat är det spelare från Warberg som dominerar truppen. Överlag så spelar mer än hälften av truppen i princip, till vardags i divison 1 där även flera av Warbergstjejerna gör det i en tuff konkurrens. De från Warberg som inte riktigt tar plats i division 1 har istället fått chanser i JAS-serien. Förra året spelade i princip hela laget i division 2, men den här säsongen har flera alltså lyfts upp.

Förra året hade Halland det oerhört tufft och förlorade fyra raka matcher. Den här gången kommer man möta Örebro, Hälsingland, Västerbotten, Västergötland och Västernorrland och att man ska kunna inkassera några poäng känns inte omöjligt även om man inte kan ses som en favorit.

En spelare att följa:
Wilma Johansson. En tjej som fått chansen i division 1 och som är nyckelspelare i JAS. Används allt som oftast som center och är duktig åt båda hållen. Bra skott, en fin speluppfattning och stark fysiskt.

Truppen:
Kajsa Svensson, Bua IF
Tea Ekman, Falkenbergs IBK
Felicia Beckius, Halmstads IBK
Therese Högberg, Onsala IBK
Anna Spangenberg, Onsala IBK
Matilda Rundqvist, Tvååkers IBK
Annie Carlsson, Warberg IBF
Ellinor Bengtsson, Warberg IBF
Emma Eriksson, Warberg IBF
Wilma Johansson, Warberg IBF
Vilma Johansson-Rosengren, Warberg IBF
Siri Klavberg, Warberg IBF
Matilda Mellgren, Warberg IBF
Maja Nakamura, Warberg IBF
Evelina Olsson, Warberg IBF
Stina Olsson, Warberg IBF
Alice Svensson, Warberg IBF
Klara Faxén, Varla IBK

Joakim Ingemarsson från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Vi vill stå för ett aggressivt och hårt jobbande försvarsspel, där vi ska göra allt för att krympa de farligaste ytorna för motståndarna. Med en bra sammanhållning i laget så kommer tjejer vara bredda att slita hårt för varandra. Vi kommer även att sträva efter att kunna variera oss mellan att ha korta och långa anfall.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har pratat om att förbreda oss på bästa sätt inför träningar och matcher för att få ut så mycket som möjligt av laget vid varje tillfälle. Vi kommer att prata om fler prestationsmål framöver.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Vi har ett jämnt och starkt lag med flera spelare som sticker ut med olika spetskompetenser.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

– Örebro kommer att vara starka i vår grupp, avslutar Joakim Ingemarsson.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar