F Grupp 1

Inför SDF SM – Västergötland F16

Genomgång av Västergötlands F16 inför SDF SM 2018.

Trots att man har ett par ganska välklända klubbar i distriktet och ett par föreningar som står sig bra i många sammanhang så har man inte varit särskilt framgångsrika på damsidan i SDF-SM. En klubb som man framförallt kan peka på är IBK Lockerud Mariestad, men även Fröjered som numera har många år bakom sig i Allsvenskan (Eller gamla divison 1) och fått fram ett par intressanta namn.

Man har genom åren ett par tredjeplatser i både F15 och DJ17-klassen. Förra året var man nog inte räknat som ett distrikt som skulle utmana om guldet, men väl där tog man sig hela vägen till en final mot Stockholm. Väl där märktes det att man hade matchat ganska hårt och man orkade i slutändan aldrig rå på ett urstarkt Stockholm. Att ta ett silver får dock ses som en enorm insats och frågan är om man kan återupprepa det denna gången?

Förra året hade man flera spelare som spelade i Allsvenskan i både Lockerud och Fröjered och namnen där bakom spelade i division 1 eller JAS. Bra miljöer på nästintill samtliga spelare, vilket avspeglade sig i resultaten. I den här truppen har är det inte riktigt samma ”status” utan det är spel i division 1 eller någon juniorserie på de flesta. Inte helt oväntat är det Lockerud som dominerar truppen med nästintill halva truppen och 01-kullen tränas av bland annat Åsa ”Kotten” Karlsson. I den här truppen finns ingen riktigt ”superstar” likt Ellen Nyman t.ex. var under fjolåret och det är istället mer fokus på kollektivtet.

Nytt här är att man även fått chansen att använda sig av spelare födda 2002, där ett fåtal i den åldern som t.ex. Ida Ödéhn och Filippa Löfborg har fått chansen.

I gruppen kommer man möta Hälsingland, Västerbotten, Västernorrland, Örebro och Halland. Om man var lite ”outsiders” förra året genom turneringen så är man nog det igen, men den här gruppen ska man absolut kunna hantera på ett bra sätt.

En spelare att följa:
Ida Ödéhn. Född 02 och en modernt skolad målvakt med ett utkast som ett vapen. Om hon får chansen kan hon överraska och stänga igen.

Truppen:
Klara Carlsson, IBK Lockerud Mariestad
Ida Ödéhn, Tvåstad KIK
Esther Fredriksson, IBK Lockerud Mariestad
Hanna Boström, Fröjereds IF
Gabriella Lindahl, IBK Lockerud Mariestad
Astrid Jonasson, Skövde IBF
Isabelle Gunnarsson, IBK Lockerud Mariestad
Alicia Lillerskog, Fröjereds IF
Julia Pettersson, IBK Lockerud Mariestad
Stina Jönsson, IBK Lockerud Mariestad
Maja Petersen, Mullsjö AIS
Tea Wennlund, IBK Lockerud Mariestad
Tova Svensson, Tranemo IBK
Klara Brandt, Fagerhult Habo IB
Saga Wiktorin, IBK Lockerud Mariestad
Emilia Klasson, Fristad Goif
Thelma Stålhammar, IBK Lockerud Mariestad
Filippa Löfborg, Fröjereds IF
Lina Larsson, IBK Lockerud Mariestad
Ebba Friberg, Mullsjö AIS

Jessica Larsson från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Vi behöver ha en trygghet i ett starkt försvarsspel där markering och positionsspelet blir viktigt.Offensivt vill vi sätta vårt kontringsspel med fokus på snabba omställningar. Sedan vill vi väva in detaljer som gör att vi också kan använda speciella avslutsytor och duellytor. Vi vill också bygga ett kvickt och klokt beslutsfattningsspel.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Vi har som mål med denna grupp att individerna skall efter vart med under samlingarna hos oss känna att de är ett steg närmare ett högre innebandytänk. SM målet är att ta sig vidare ur gruppen och sedan där ifrån tar vi en match i taget.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Tror att spelsystemet 2-2-1 med mer tydliga styrningar kommer visa sig även på distriktslags nivå.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Västergötland är ett kollektivt starkt lag där vi är beroende av varandras styrkor. Men Hanna Boström, back, från Fröjered IF besitter ett starkt innebandyspel.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Tufft att säga. Vi är gärna med i snacket men Västerbotten är nog de som ska tippas ta hem vår grupp, avslutar Jessica Larsson. 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar