F Grupp 1

Inför SDF-SM – Västernorrland F16

Genomgång av Västernorrlands F16 inför SDF SM 2018.

Ett guld finner vi för Västernorrland på damsidan och det är ett guld, säsongen 05/06 i DJ17-klassen. Om vi ser till den truppen så är det framförallt Pixbos och landslagets back Isabell Krantz som sticker ut tillsammans med Elin Tjärnström som har flera säsonger i SSL med Pixbo och IKSU och även testat landslaget, men som för tillfället lagt ner sin karriär. Året efter t.ex. föll man i kvartsfinalen i förlängning så det är inte alls långt borta att man kunde dubblerat sin medaljskörd vid ett par tillfällen.

Förra året mönstrade man ett mycket intressant lag med spelare som Elina Hirvi, Julia Näslund och Klara Sundell, men föll tungt i kvartsfinalen mot Västergötland i förlängningen. Även denna gången finns det namn i truppen som är oerhört intressant som t.ex Maja Viström, Elin Vedin och Hanna Svanström.

I den här truppen är Örnsköldsvik den klart dominanta föreningen, ett lag som spelar i den norra Allsvenskan och gör det bra där man återfinns i toppen. Lisa Sjölund är den enda som är registrerad för en match, där alla istället spelar division 1 kombinerat med spel i JAS. Även i JAS så är man med i toppskiktet där man jagar ett överlägset RIG i toppen. Samma matchmiljö och vardag har även de som kommer från Gullänget-Kroksta som också kombinerar spel i JAS med divison 1.

Västernorrland kommer spela i grupp 1 med Västerbotten, Västergötland, Örebro, Halland och Hälsingland/Jämtland och kommer nog kunna vara ett lag som är och slåss om de övre platserna.

En spelare att följa – Elin Vedin. En forward som är svår att läsa. Avig i spelet och besitter ett bra skott. Har utvecklat sitt försvarsspel flera nivåer och blir därmed mer användbar på olika sätt. Kan iklä sig rollen som matchvinnare.

Truppen:
Signe Sundvall, ÖIB
Anna Westerström, GK IBS
Hanna Svanström, RIG
Lisa Sjölund, ÖIB
Julia Åsander, ÖIB
Lina Haga, ÖIB
Elin Nordin, ÖIB
Elin Vedin, RIG
Maja Viström, Iksu
Ida Häggström, ÖIB
Ida Pettersson, GK IBS
Selina Stolt, Klockarberget BK
Linn Pettersson, ÖIB
Ida Sundström, ÖIB
Clara Lindberg, ÖIB
Hanna Kristoffersson, ÖIB
Matilda Norber,  ÖIB
Johanna Eriksson, ÖIB

Mikael Sjölund från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi kommer att spela en offensiv modern innebandy med aggressivt försvar.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Målet är final och väl där att vinna guld.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Tror nog att många kommer att spela med hög press och anfalla med 4-5 spelare.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Maja Viström skulle ju vara landslagsspelare i alla sporter hon skulle utöva med hennes inställning till träning och tävling. 10000 timmar lätt.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– För oss själva är vi favoriter men Västerbotten är ju alltid bra.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar