F Grupp 4

Inför SDF-SM – Bohuslän/Dals F16

Genomgång av Bohuslän/Dals flicklag till SDF-SM 2018.

Med tanke på storleken och antal spelare i distriktet så är inte Bohuslän-Dal ett återkommande distrikt under varje SM. Senast man deltog var säsongen 13/14 när man hade ett lag med i F15-SM och där man inte helt oväntat åkte på fyra förluster med en svag målskillnad.

Förra året hade man en 00-01 trupp uttagen som dock inte representerade distriktet i SDF-SM, men som var iväg i Norge och deltog i cup, en cup man vann. Drygt hälften av truppen där var födda 2001 och även om man inte har vana från SDF-SM, så har man fått matcherfarenhet och en insyn i verksamheten.

Nu är det alltså en trupp med spelare födda 2001-2002 som är uttagna, där man har rätt till att använda sig av 75 % spelare födda 2002 om man vill. Spelarna kommer från enbart tre klubbar, Stenungssund, Åmål och och Dingle. Stenungssund och Dingle återfinns med sina A-lag i Göteborgs divison 3-dam där spelarna från Åmål istället spelar i en DJ20-serie oftast, med lag från Värmland. Stenungssunds 01-02 kull är en vass sådan och förra året placerade man sig på bra platser i Göteborgs tuffaste flickserie, bakom giganter som Pixbo Wallenstam. I år spelar man alltså med hela laget i division 3 istället där man börjat starkt.

Bohuslän-Dal har lottats in i grupp nummer 4, tillsammans med Södermanland, Stockholm, Göteborg och Gästrikland, en grupp som är lite av en mardröm. Det är ingen som förväntar sig att man ska slå Stockholm dock och laget kommer ha andra mål att fokusera på än att enbart nå ett slutspel.

En spelare att följa
Emma Hedberg – En forward med bra fart och arbetsmoral. Sprider energi och har lätt för att läsa spelet.

Truppen:
Elin Johannesson, Åmåls IBK
Amanda Ågren, Stenungsunds IBK
Kristin Lund, Åmåls IBK
Amanda Hallberg, Stenungsunds IBK
Lovisa Jansson, Dinge AIK
Agnes Hübinette, Stenungsunds IBK
Sanne Nilsson, Åmåls IBK
Klara Gustafsson, Stenungsunds IBK
Emelina Persson, Stenungsunds IBK
Selma Gustafsson, Åmåls IBK
Frida Berntsson, Stenungsunds IBK
Isabella Jonasson, Åmåls IBK
Emma Holmberg, Stenungsunds IBK
Julia Olofsson, Dingle AIK
Linnéa Andersson, Dingle AIK
Mathilda Johansson, Åmåls IBK
Elin Forsberg, Åmåls IBK
Jennifer Berntsson, Dingle AIK

Per Ödéhn från ledarstaben, säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Det är främst offensivt spel som gäller för vår del. Det är det spelarna är mest vana vid och känner sig mest bekväma med från sina klubblag. På grund av motståndet så kommer ett par taktiska förändringar säkert att ske i vissa matcher i gruppspelet. Vi har också flera skottskickliga backar, så det gäller att få med dem i anfallen utan att för den delen tappa defensiven.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Det främsta målet är talangutveckling och utbildning för distriktets tjejer. Med bra motstånd och förhoppningsvis högt tempo i matcherna, så är också SDF-SM ett bra tillfälle att höja ribban mot vad flera av spelarna är vana vid i sina klubbserier. Ser man dock till våra mål gällande det rent sportsliga och prestationsinriktade tävlingsmomentet så får man vara realist och se på motståndet i vår grupp, Stockholm, Göteborg, Södermanland och Gästrikland. Ingen åker till SDF-SM för att förlora matcher, men för ett litet distrikt så får målsättningen vara att som största mål komma till slutspel. Sett till gruppen så är dock en tredjeplats i gruppen ett mycket väl godkänt resultat.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Generellt i turneringen så tror jag att vi får fortsätta se mycket press över helan banan med snabba omställningar när man tar över bollkontroll. Personligen hoppas jag att vi får se mer distansskott på tjejsidan. Finns inget snyggare än ett stenhårt skott som sitter där det var tänkt.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Vi har flera duktiga spelare som kommer att spela viktiga nyckelroller i laget, alla med lite olika kvaliteter. 

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Ja, vi har ju fått en ”spännande” lottning. Jag får väl säga att Stockholm får ta på sig ledartröjan i vår grupp baserat på historik.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar