F Grupp 3

Inför SDF-SM – Dalarna F16

Genomgång av Dalarnas F16 som spelar i grupp C under SDF SM 2018.

Om man pratar om dominans från Falun och KAIS Mora på herrsidan i många sammanhang, så gäller det även på damsidan. Där har ju KAIS Mora varit en gigant under många säsonger i SSL-dam och även på andra serienivåer och där även Falun har många år bakom sig i SSL, men numera är topplag i Allsvenskan. Detta märks inte minst på truppens utformning där det är tung dominans från just dessa två klubbar i distriktet.

När man tänker på Dalarnas senaste år så är inte Svarfvar ett helt ovanligt namn. Josefin och Lisa Svarfvar var med och tog ett brons säsongen 15/16 där man imponerande och slog Stockholm bland annat i kvartsfinalen och tidigare har även nuvarande SSL-spelaren Lina Svarfvar varit med. Förra året blev det även då ett brons där tvillingarna Hellgren vara nyckelpjäser. Om man ser än längre tillbaka så har distriktet flertalet silver och brons och senaste guldet kom säsongen 06/07 i F15-klassen med spelare som Therese Karlsson, Johanna Holmbom och tvillingarna Hansson.

I princip hela truppen återfinns ill vardags i divison 1, då Falun U, KAIS Mora U, Hedemora och Sundborn är lag som samtliga spelar i GUD div 1, alltså den serien som innehåller lag från Gästrikland, Uppland och Dalarna. För de från Leksand och Säter är det istället spel i divison 2 och en GUD 16-serie som gäller.

Noterbart är att i truppen återfinns Jennifer Forsberg, Johanna Milestad och Tilde Fernkvist. Samtliga tre går Hagströmska i vanliga fall och spelar i Falun och kommer från Stockholmsklubbar, men ”förstärker” nu alltså detta distriktet. En annan spelare som är i samma sits är Helena Johansson som dock är uttagen i Stockholms trupp. I och med att Hagströmska inte är ett NIU-gymnasium så måste Johansson i det här fallet skriva över sig till sin gamla klubb (Täby FC) under SM-spelet. De andra tre har valt att inte göra det och spelar alltså för Dalarna. Liknande fall finner vi på killsidan med Malte Lundmark och Emil Kalentun t.ex. som kommer spela för sina ”gamla” distrikt Örebro och Göteborg.

Dalarna kommer spela i grupp 3 tillsammans med Östergötland, Värmland, Uppland och Blekinge och ska absolut kunna vara ett lag för slutspelet.

En spelare att följa:
Victoria Lindström – En spelare med farten som signum där hon är otroligt vass i omställningsspelet. Utrustad med ett bra skott och bra teknik och befinner sig ofta nära bollen när det väl uppstår chanser.

Truppen:
Linnea Sköld, IBF Hedemora
Saga Byhlin, IBF Hedemora
Jennifer Forsberg, IBF Falun U
Linnea Stenqvist, KAIS Mora U
Hanna Lööf , IBF Falun U
Victoria Lindström, KAIS Mora U
Moa Beronius, KAIS Mora U
Hanna Källström , IBF Hedemora
Alva Almgren, IBF Falun U
Tilda Rosen, IBF Hedemora
Wilma Svedlund, IBF Falun U
Filippa Skarner, IBF Leksand
Madeleine Högosta, IBF Falun U
Michelle Sederström, IBF Falun U
Clara Fredriksson, Sundborns GoIF
Johanna Milestad, IBF Falun U
Tilde Fernkvist, IBF Falun U
Moa Fjägerås, IBF Säter
Frida Ljudén, KAIS Mora U
Tilly Lundell, KAIS Mora U
Maja Schnieder, KAIS Mora U
Linnea Nygårdh , IBF Leksand
Elin Hultmark, KAIS Mora U
Helena Eriksson från tränarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– En initiativrik och snabb innebandy som publiken gillar.  

Vad har ni för mål uppsatta?
– Vi håller gärna våra mål för oss själva, men dom är uppsatta i 3 steg.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Vi tror att vi kommer se en och annan snurrstraff under turneringen och vi märker att spelarna överlag blir mer tekniska vilket i sin tur blir en publikfriande innebandy.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Wilma Svedlund en offensiv back med stort spelsinne, Victoria Lindström en spelare som har allt, teknik, fart och skott. 

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Alltid svårt att säga när det är nya spelare varje år, men vi tror att favoritskapet ligger på Uppland eller oss själva.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar