F Grupp 4

Inför SDF-SM – Gästrikland F16

Genomgång av Gästriklands F16 till SDF SM 2018.

Om vi tittar många år tillbaka så kan vi finna ett par bronsmedaljer i F15-klassen, men då pratar vi drygt 15 år tillbaka. Ett silver finns det dock och det kom något senare, säsongen 08/09 när man förlorade mot Uppland i finalen. Om man ser till det laget då så är det Cornelia Fjellstedt som är den klart lysande stjärnan idag, men även Rönnbys duo Elin Björkman och Karin Nygren, samt Endres Frida Eriksson fanns med då.

Den klart lysande föreningen i distriktet för stunden är Strömsbro som spelar i Allsvenskan, ligger i toppen och så sent som säsongen 14/15 kvalade till SSL, men föll där mot Karlstad. Samma säsong hade man även ett lag på Innebandyfesten i F16-klassen, men även där föll man mot ett Värmlandslag i semifinal i form av Hagfors. Föreningar som Gävle och Hofors finner vi i GUD division 1 för att sedan hitta Sandviken i divison 2.

I den här truppen finner vi relativt få föreningar representerade, men med likartade antal från varje. Från Strömsbro är det Lovisa Åström och Hanna Sjölander som testats i Allsvenskan där de andra från samma föreningar spelar JAS och division 2. Annars så spelar många i antingen division 2 eller någon DJ17/16 serie eller liknande. Ebba Bognesand från RIG kombinerar då spel i Allsvenskan med JAS.

Gästrikland kommer spela tillsammans med Göteborg, Södermaland, Bohuslän-Dal och Stockholm, en oerhört tuff grupp där man rent på förhand ser ut att få det tufft att slåss om slutspelsplatserna i slutändan.

En spelare att följa – Ebba Bognesand. Kombinerar fart, teknik och styrka i sitt spel. Har egenskaper att kunna göra oväntade saker och lär vara en kugge offensivt.

Truppen:
Ida Björklund, Gävle GIK
Hanna Sjölander, Strömsbro IF
Thea Hedström, Gävle GIK / IK Sätra
Elvira Bäcklin, Gävle GIK / IK Sätra
Johanna Haukiraum, Hofors IBK
Lisa Sohlborg, Hofors IBK
Rebecca Sohlborg, Hofors IBK
Alice Winges, KAIS Mora UIF
Ellen Lundberg, Sandvikens IBK
Fanny Lindberg, Sandvikens IBK
Ebba Bognesand, RIG Umeå IBF
Lovisa Åström, Strömsbro IF
Ebba Berglund, Strömsbro IF
Elin Normark, Strömsbro IF
Anna Berglind, Strömsbro IF
Tova Värjö, Strömsbro IF
Josefine Lindman, Valbo IBF
Matilda Lindman, Valbo IBF
Moa Larsson, Valbo IBF

Sarah Winges från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi vill spela en rörlig innebandy med ett så högt bolltempo som möjligt, och vi ska ta mycket avslut och jobba hårt i försvar. Det ska vara rolig innebandy att både spela och titta på. 

Vad har ni för mål uppsatta?
– Förra året tog vi oss till slutspel och den målsättningen har vi även i år. 

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Jag hoppas och tror att många lag kommer att vilja spela med högt tempo både i löpningar och avslut. Trenden ser ut att vara att färre och färre lag backar hem och ”parkerar bussen” och det blir roligare innebandy att både spela och titta på om det händer lite på planen. 

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Vi hade ett antal tjejer födda 2001 med redan i förra årets SM så de blir intressanta att följa i år när de får spela mot sina jämnåriga. Det är Hanna Sjölander (MV), Ebba Bognesand, Alice Winges, Thea Hedström, Lovisa Åström och Fanny Lindberg. 

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Vi har en riktigt tuff grupp med både Stockholm och Göteborg i vår grupp. Samtidigt har vi en stark trupp i år och vi ska absolut kunna hota båda de lagen. Samtidigt får nog Stockholm finna sig i att bära favoritskapet. 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar