F Grupp 4

Inför SDF-SM – Göteborg F16

Genomgång av Göteborgs flicklag under SDF SM 2018. Göteborg som spelar i grupp D.

Bara en gång har Göteborg tagit guld på damsidan och det är väldigt många år sedan, 94/95. Sedan dess har man ett par medaljer, men absolut inget jättefacit att skryta med sett till distriktets klubbar. Spelarna födda 98-99 var relativt framgångsrika och löste ett par bronsmedaljer. Där hittar vi spelare som Frida Ahlstrand, Linnea Wilhelmsson, Emilia Axelsson och Emma Clarin.

Förra året hade man en mycket kompetent och framgångsrik ledarstab, en intressant och mångsidig trupp och en hög målsättning, men fick redan i kvartsfinalen se sig besegrade med hela 7-3 av Skåne trots en tidig ledning. En missräkning överlag i slutändan, speciellt med tanke på att man tog fyra raka segrar i gruppen.

Lindome och Pixbo har varit två klubbar som dominerat på damsidan i Göteborg, speciellt om man ser till JAS och DJSM liknande under de senaste åren. För två år sedan i Växjö var t.ex. Pixbo där i båda ålderskullarna och Lindome i JAS-klassen. Förra året missade Pixbo slutspelet i JAS, men har ändå fina kullar som borde kunna lösa en plats där på nytt. Även i den här truppen så finner vi en hel del spelare från både Lindome och Pixbo, men även flera inslag från Backadalen, Ale och Lerum. Överlag så är det många av spelarna som spelar JAS och kombinerar det med division 1-spel. Louise Hedkvist har öven fått chansen i allsvenskan och gjort det bra.

Göteborg kommer spela i grupp 4, mot Stockholm, Södermanland, Gästrikland och Bohuslän-Dal. Här lär man få det tufft att nå slutspelet då både Stockholm och Södermanland är två lag som förväntas hålla hög klass.

En spelare att följa – Rebecka Larsson. En ledartyp som driver på sitt lag på flera olika sätt. Har en hög arbetskapacitet och är oerhört nyttig. Smart i spelet både med och utan boll och lär vara nyttig för sitt lag under turneringens gång.

Truppen:
Agnes Berglund, Ale IBF
Hanna Hansson, Ale IBF
Cajsa Reuterberg. FBC Lerum
Emma Sandgren, IBF Backadalen
Olivia Adler, Partille IBS
Ella Wallsten, Pixbo Wallenstam IBF
Malin Damgren, Pixbo Wallenstam IBF
Jonna Karlsson, Ale IBF
Emelie Larsson, FBC Lerum
Louise Hedkvist, Lindome IBK
Ebba Sporrong, Ale IBF
Sofia Brydolf, FBC Lerum
Sandra Hugosson, IBF Backadalen
Anna Svedman, IBF Backadalen
Linn Backman, IK Zenith
Sofia Ekdal. Lindome IBK
Tuva Ericsson, Pixbo Wallenstam IBF
Rebecca Larsson, Pixbo Wallenstam IBF
Lovisa Adielsson, Lindome IBK
Sofia Westergren, Pixbo Wallenstam IBF

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi vill bjuda publiken på en sevärd snabb innebandy. Vi kommer att ha en tydlig game plan för hur vi ska genomföra matcherna, både sett till spelet utan boll som med boll. Utifrån detta har spelarna själva en stor kreativ frihet i hur spelat ska föras. Givetvis försöker vi skapa förutsättningar för att nyttja alla spelares styrkor.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Ser man till spelarna som i fjolårets turnering utmärkte sig mest tyckte jag att en genomgående trend var snabbhet och fysik. För svensk innebandys skull hoppas jag att den fortsätter. Kvicka, snabbt accelererande spelare som klarar av att slå sin motståndare. Jag hoppas att vi kommer att få se fler 1 mot 1-dueller på planen. Samt fler spelare med stor aktionsradie som vill vara delaktiga i fler situationer på plan. 

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Som alltid när man har förmånen att jobba med så här ambitiösa spelare finns det ett axplock att välja bland. Men jag tror att det inte undgår att bli kär, för att citera en Göteborgare, när man ser vår centeruppsättning spela innebandy. I såväl Jonna Karlsson, Louise Hedkvist och Emelie Larsson har vi rörliga, kreativa spelare som bidrar både offensivt som defensivt.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Det vore naivt att inte säga Stockholm, så det gör jag. Men fortsätter på samma bana som vi börjat på och får ihop gruppen gott till SM, så kommer ge både de och de andra lagen i gruppen rejält underhållande matcher. 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar