F Grupp 2

Inför SDF-SM – Skåne F16

Genomgång av Skånes flicklag till SDF SM 2018.

Precis som på herrsidan så går inte Skånes medaljer på flicksidan att räkna på två händer. Framförallt kring åren strax innan 2000 och därefter var man dominanta i ett par år, men har därefter haft något mer blandade resultat. 2011/2012 blev det silver i F15-klassen och året innan blev det samma valör, fast i DJ17-klassen. Inte helt oväntat så var Ellen Rasmussen av en av spelarna som var med och tog silver i F15-klassen och ser man istället till DJ17 så fanns det namn Stephanie Boberg, Johanna Nilsson och Beverly Smedernäs.

Förra året blev det ett brons där man till sist föll ganska klart i semifinalen mot Västergötland. Då hade man en stark kull från Åstorp som grund, men som inte orkade stå upp i slutändan.

Malmö FBC som annars är en storklubb i distriktet, hade bara med två spelare i fjolårets trupp och även i den här upplagan är man ganska klent representerade även om man har fyra namn denna gången. Det som dock ska poängteras är att två av dessa fyra, kom till klubben inför den här säsongen. Åstorp som istället har en ganska intressant 02-kull på uppgång, har bara med två namn och det är istället en bredd på antalet klubbar som är med bland spelarna. Stanstad har varit en stark kraft på flicksidan under de senaste åren och så även här.

Många av spelarna återfinns i seniorspel i division 1, bland annat de från Stanstad och Malmö samt någon mer enstaka spelare. Jenniefer Cedervall är den som spelar Allsvenskan till vardags vilket även gäller Mikaela Steen.

Skåne kommer spela i grupp två med Småland, Norrbotten, Västmanland och Gotland och en slutspelsplats känns absolut som en rimlig målsättning för den här truppen.

En spelare att följa:
Jenniefer Cedervall – Komplett spelare som spelar center/forward allt som oftast. En lagspelare med bra fart och inställning som gör henne oerhört nyttig. Besitter en fin teknik och redan nu visat att hon håller i Allsvenskan.

Truppen:
Emilia Nilsson, Häljarps SK
Thea Olofson, Hofterups IBF
Thea Andersson, Skurups IBK
Cornelia Bürgler, IK Stanstad
Emma Johansson , IK Stanstad
Cassandra Lindahl, Malmö FBC
Jonna Olsson, IK Stanstad
Mikaela Steen, Åstorp/Kvidinge IBS
Nea Filling, Malmö FBC
Klara Jansson, Örkelljunga IF
Sara Simonsson, IBK Lund
Jenniefer Cedervall, Åstorp/Kvidinge IBS
Ebba Flydalen, Malmö FBC
Hilda Hammer, IBK Lund
Lisa Kringstad, Örkelljunga IF
My Morén, Bjärreds IBK
Hilda Månsson, Malmö FBC
Julia Wickström, IK Stanstad

Benny Sand från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi kommer stå för en innebandy där vi vill ha mycket boll och vara kreativa i vårt anfallsspel. Vi ska vara bekväma i alla olika situationer som kan möta oss och kunna anpassa oss efter våra motståndare.

Vad har ni för mål uppsatta?
– Vi har inte satt några mål inom gruppen än.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?
– Jag tror att det höga presspelet kommer fortsätta att dominera bland de lag som behärskar det spelet. Kanske något distrikt som har tagit efter damlandslaget med 1-2-2.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Det är svårt att säga en eller två spelare i vårt lag som man ska följa lite extra. Vi har haft en tuff uttagning och jag kan inte säga idag att någon är mer framträdande än någon annan. 

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Vi har ju en tuff uppgift framför oss med ett ”derby” mot Småland. Det blir ju alltid bra matcher mot Småland. Sen har vi ju ytterligare tre lag i gruppen där jag skulle säga att vi tillsammans med Småland bär favoritskapet men där övriga tre lag mycket väl kan ställa till det och visa oss att de ska spela slutspel.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar