P Grupp 1

Inför SDF-SM – Södermanland P16

Genomgång av Södermanlands P16 inför SDF-SM 2018.

Södermanland eller Sörmland som man även använder, kunde under fjolårets upplaga kliva hela vägen fram till en final, där man dock föll tungt mot Stockholm till sist. Då hade man en relativt tydlig spets i laget med Simon Westgärds, Gustav Granlöf, Sebastian Thorberg, Leo Åhamn och Erik Nilsson bland annat, ungefär som man hade året innan med bröderna Rigogiannis, Viktor Wahlgren och Lukas Svensson. Dessförinnan har det varit tyngre och den riktiga stabiliteten har inte riktigt funnits som de riktigt stora distrikten ibland kan ha.

Det är inte helt ovanligt att det är talangfabriken Nykvarn som brukar dominera ganska friskt i dessa trupper, med inslag av Onyx, Strängnäs och Torshälla bland annat. Nykvarn som är den klubb som producerat många duktiga spelare och som har oerhört talangfulla kullar på gång med spelare födda både 2002 och 2003.

Om man på nytt jämför med fjolårets trupp så var spelare som Granlöf, Westgärds och Thorberg i princip gjutna i klubbens JAS-lag och även varit med året innan, samt varit med och vunnit USM. Om man ser till de 01:erna som återfinns i truppen från Nykvarn så är det Oskar Svensson som testats mest, men inte alls haft samma roll som 00.erna hade. Även Oliver Mattsson och Tobias Ledberg har fått någon match att prova på och hade inte Linus Martinsson valt att spela på RIG hade även det varit ett starkt kort. Just den skillnaden märks ganska tydligt i årets trupp och är självklart en nackdel om man ser inför stundande turnering.

Södermanland kommer spela i grupp 1 tillsammans med Örebro, Uppland, Skåne, Bohuslän-Dal och Västergötland, en grupp på förhand som känns intressant då flera lag kan slåss i toppen.

En spelare att följa – Arwid Mäkinen. En forward som valt att spela i Ledberg på grund av NIU-utbildningen i Linköping. En spelare med bra fart och kraft och har ett bra utvecklat skott som han gärna avlossa, både snabbt och hårt.

Truppen:
Tim Nordström, Nykvarn
David Porkka, Torshälla
Linus Martinsson, RIG
Isaak Karlsson, Karlstad
Tobias Ledberg, Nykvarn
Rasmus Johansson, Nykvarn
Liam Månsson , Nykvarn
Kevin Wahrman, Nykvarn
Oliver Mattsson, Nykvarn
Tim Hedlund, Nykvarn
Oskar Svensson, Nykvarn
Jacob Landbergsson, Nykvarn
Johan Norstedt, Torshälla
Martin Hellfors ,Torshälla
Eric Sjögren, Torshälla
Max Johnsson , Linköping
Noah Strand, Strängnäs
Anton Linder, Onyx
Arwid Mäkinen, Ledberg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar