P Grupp 3

Inför SDF-SM – Västmanland P16

Genomgång av Västmanlands P16 inför SDF-SM 2018.

15/16 blev det ett guld för Västmanland när Jesper Lundkvist tryckte in 5-4 i sudden mot Stockholm i powerplayspel. Säsongen 12/13 tog man guld i P15-klassen, då starkt ledde av Casper Backby och Simon Berg bland annat. Utöver det är det inga skrytsamma framgångar man har utan ett guld 05/06 och silver året därefter.

I distriktet så är det Västerås IBS Ungdom som dominerar på pojksidan, ungefär lite samma status som Rönnby haft på flicksidan. Även om man inte lyckats riktigt lika bra i olika klubblagsturneringar så har man ofta varit starkt representerade och även fostrat flera duktiga spelare. Skälby är en klubb som stack upp med sin magiska 97-kull, men som även har en duktig 01-02 kull nu som kommer upp. Utöver det så har vi ett par andra föreningar som konkurrerar, men som stått sig ganska klent runtom i Sverige om man ser till mer rikstäckande turneringar och cuper.

Om man t.ex. ser till Innebandyfesten så har inte Västmanland haft ett lag där på flera år, trots att man då har vunnit guld i SDF-SM. Många trodde nog att Skälby säsongen 14/15 skulle kunna ha chansen att ta sig långt, men då plumpade man i första omgången mot överraskningen Farsta. Det återstår att se om 01-kullen nu kan hävda sig.

Många av spelarna hör hemma i juniorserier som JAS, samt HJ17-Elit, som är en blandserie lag från Västmanland, Örebro och Värmland. Anton Persson från Skälby har fått chansen att testa spel i divison 1 med sitt A-lag där man är nykomlingar.

Gruppen med Småland, Hälsingland, Västerbotten och Västernorrland ska absolut vara en grupp där laget kan ha chanser att nå slutspelet, där Småland gäller som favorit i mångas ögon.

En spelare att följa – Elijah McGregor. En spelare med oerhörd fysik och kraft i allt han gör. Centertyp som är en pådrivare just via sitt spel och som är tung att möta. Stark i genombrotten och är duktig åt båda hållen.

Truppen:
Anton Persson, Skälby IBK
Albin Kandell, Västerås IBS Ungdom
Elias Niclasson, Västerås IBS Ungdom
Viktor Forsberg, Västerås IBS Ungdom
David Iggström, Tillberga IK Ungdom
Pontus Österling, Tillberga IK Undom
Adam Andersson, Skälby IBK
Elijah McGregor, Västerås IBS Ungdom
Mattias Lindfors, Skälby IBK
Oscar Berglund, Tillberga IK Ungdom
Casper Eriksson, Per-Ols IBF
Samuel Hedman, Västerås IBS Ungdom
Sebastian Olivensjö, Västerås IBS Ungdom
Hampus  Enlund, Skälby IBK
David Alvin, IFK Arboga IBK
Rasmus Lindblom, Tillberga IK Ungdom
Filip Roos, Skälby IBK
Filip Larsson, Västerås IBS Ungdom
Eric Jansson, IFK Arboga IBK
Isac Backby, Västerås IBS Ungdom            

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar