Foto: Björn Sandberg
Jönköpings IK

Jönköping upp på slutspelsplats: ”Skön start på det nya året”

Alicia Zälle avgjorde för Jönköping som i och med segern gick upp på slutspelsplats.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Telge SIBK
3 - 4(0-1, 1-1, 2-2)
Jönköpings IK

De båda nykomlingarna inför säsongen Telge och Jönköping ställdes återigen mot varandra när serien vände och startade upp igen efter jul- och nyårsuppehållet. En match där Jönköpings Alicia Zälle skulle göra både matchens första och sista mål.

– Det var väldigt plottrigt av oss därute idag och vi var uppstressade och kunde inte skapa det uppställda spel som vi vill spela. Det var så till och från hela matchen och vi fick inget direkt flyt i spelet. Starkt att vi kan kriga oss till en seger och jag tycker vi är värda poängen. En skön start på det nya året, säger Zälle.

Jönköping skulle vinna den jämna matchen. Ledning med 3-2 efter 7 minuter in i tredje efter att Felicia Glad gjort sitt andra mål i matchen. Strax därefter reducerade Telge för tredje gången. I matchens trettonde minut skulle avgörande komma och det var genom Alicia Zälle som bröt in bakom mål och gjorde 3-4.

– Jag får en bra pass av Clara Lundell och hade bestämt mig tidigt för att bryta in. Jag vet att jag är bra när jag bryter in så och lyckas lägga den lågt i bortre, säger Zälle om målet och utvecklar.

– Jag tycker att vi har det lilla extra och kämpar matchen igenom. även om vi inte kommer upp i det spel vi vill så känner vi att vi har spelet. Sedan blir det onödigt nervöst i slutet men starkt av oss att kunna knyta ihop det.

Segern innebär att Jönköping åter är på slutspelsplats.

– Spelar vi våran gameplan så tror jag absolut vi kommer till slutspel. Skönt att börja året med 3 poäng och nu kunna fortsätta jobba därifrån. Men det är jämnt och det måste bli en match i taget, avslutar Zälle.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar